Κυριακή, 9 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Γερμανία – Αναλένα Μπέρμποκ: Ποια είναι η 40χρονη υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων
[Ελεύθερος Τύπος]: Γερμανία – Αναλένα Μπέρμποκ: Ποια είναι η 40χρονη υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων

[Ελεύθερος Τύπος]: Γερμανία – Αναλένα Μπέρμποκ: Ποια είναι η 40χρονη υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, οι Γερμανοί Πράσινοι έχουν ανακοινώσει μια υποψήφια, την Αναλένα Μπέρμποκ, για την καγκελαρία. Εξίσου ιστορικός είναι ο κεντρικός ρόλος που αναμένεται να παίξουν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου στη χώρα.

Τη Δευτέρα, το Κόμμα των Πρασίνων ανακοίνωσε ότι η 40χρονη Αναλένα Μπέρμποκ αποτελεί την επιλογή του για να αναλάβει μετά την Άνγκελα Μέρκελ μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Η Μπέρμποκ είναι πιθανόν να είναι η μοναδική γυναίκα στην κούρσα, σύμφωνα με το BBC.

Οι Πράσινοι, που κάποτε τους αντιμετώπιζαν ως μια ομάδα γενειοφόρων χίπις με σανδάλια, μπορεί να αποτελέσουν μέρος της επόμενης κυβέρνησης, αναφέρει το δημοσίευμα. Με τους συντηρητικούς να βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα χάος για τον υποψήφιό τους, το Κόμμα των Πρασίνων μπορεί ακόμη και να καταλήξει το μεγαλύτερο στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η Αναλένα Μπέρμποκ μπορεί να είναι η επόμενη καγκελάριος της Γερμανίας.

Η Μπέρμποκ γεννήθηκε το 1980, την ίδια χρονιά που το κόμμα της ιδρύθηκε. Οι γονείς της την πήγαιναν σε διαδηλώσεις κατά των πυρηνικών και η ίδια έχει περιγράψει την παιδική της ηλικίας ως ένα μίγμα από κανόνια νερού σε διαδηλώσεις και κέικ στο σπίτι αργότερα, μια μίξη ενός ζεστού ριζοσπαστισμού της μεσαίας τάξης που συνοψίζει το Κόμμα των Πρασίνων σήμερα και εξηγεί τη γοητεία του σήμερα.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, οι Πράσινοι εξασφαλίζουν το 22% των ψήφων και έρχονται δεύτεροι μετά το συντηρητικό μπλοκ CDU/CSU της Άνγκελα Μέρκελ. Οι συντηρητικοί έχουν κατρακυλήσει από το 40% το καλοκαίρι, όταν η χώρα θα πήγαινε σχετικά καλά όσον αφορά την πανδημία, στο 29%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!