Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Γεραπετρίτης: Η κυβέρνηση δεν θα λάβει καθολικά απαγορευτικά μέτρα
[Ελεύθερος Τύπος]: Γεραπετρίτης: Η κυβέρνηση δεν θα λάβει καθολικά απαγορευτικά μέτρα

[Ελεύθερος Τύπος]: Γεραπετρίτης: Η κυβέρνηση δεν θα λάβει καθολικά απαγορευτικά μέτρα

Σε μία εβδομάδα εκκινεί το νέο καθεστώς για τους χώρους διασκέδασης κ.ο.κ. και την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς, όταν θα έχουν όλα τα ψηφιακά εργαλεία στη διάθεσή τους, έκανε γνωστό ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να λάβει καθολικά απαγορευτικά μέτρα, απόφαση την οποία στήριξε σε δύο λόγους:

αφενός δεν το αντέχει η ελληνική οικονομία και οι δυνατότητές της είναι «πεπερασμένες»,
αφετέρου η φάση που διανύουμε σε ό,τι αφορά την πανδημία είναι διαφορετική σε σχέση με εκείνη πριν από έξι μήνες, πολύ περισσότερο πριν από ένα χρόνο.

Και τούτο χάρη στο εμβόλιο, που είναι «καθολικό αγαθό», επεσήμανε.

Η Πολιτεία μεριμνά για όλους τους πολίτες, ωστόσο, πρέπει να αποκατασταθούν σταδιακά οι ελευθερίες των εμβολιασμένων, τόνισε χαρακτηριστικά.

Παρεμβαίνοντας εξάλλου στη συζήτηση περί υποχρεωτικού εμβολιασμού, παρέπεμψε στην επιτροπή βιοηθικής και τεχνοηθικής, και τη μελέτη που εκείνη θα εκπονήσει για δομές, όπως υγειονομικές, φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία. Σε ένα δεύτερο επίπεδο θα ανοίξει η συζήτηση και για άλλες δομές, συμπλήρωσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το χώρο της εκπαίδευσης: αυτό που γίνεται στα Πανεπιστήμια δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Δεν μπορούμε να πάμε σε λογική κλειστών σχολείων και Πανεπιστημίων, ανέφερε ο υπουργός και υπογράμμισε την κυβερνητική βούληση να λειτουργήσουν με κάθε τίμημα. «Κλειστή εκπαίδευση δεν μπορεί να είναι ανεκτή», είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!