Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Γεραπετρίτης: Οι ελαφρύνσεις είναι νέος πλούτος, δεν είναι δανεικά
[Ελεύθερος Τύπος]: Γεραπετρίτης: Οι ελαφρύνσεις είναι νέος πλούτος, δεν είναι δανεικά

[Ελεύθερος Τύπος]: Γεραπετρίτης: Οι ελαφρύνσεις είναι νέος πλούτος, δεν είναι δανεικά

Η πανδημία και το εμβολιαστικό πρόγραμμα, η ακρίβεια και οι κυβερνητικές παρεμβάσεις, το διανεμόμενο μέρισμα, η κατάργηση του φόρου για γονικές παροχές και το στεγαστικό πρόγραμμα βρέθηκαν επί τάπητος στη συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Ερωτηθείς για τα επίπεδα της πανδημίας στη βόρεια Ελλάδα είπε ότι υπάρχει η ανησυχία που υπάρχει για όλη τη χώρα, αλλά «είμαστε σε ένα καλό επίπεδο, για αρκετές εβδομάδες είμαστε σε επιπεδοποίηση του φαινομένου (…) η θετικότητα έχει πέσει αρκετά, αλλά είμαστε και σε εγρήγορση ταυτοχρόνως». Η αναφορά που γίνεται στη βόρεια Ελλάδα σχετίζεται με την έξαρση του περασμένου Οκτωβρίου, σημείωσε, ωστόσο «παρακολουθούμε το φαινόμενο από πολύ κοντά». Εξάλλου «δεν βρίσκονται περιοχές της βόρειας Ελλάδας» στον επιδημιολογικό χάρτη με τις επικίνδυνες περιοχές και ελπίζω να παραμείνουμε εκεί».

«Ο εμβολιασμός πηγαίνει σταθερά, είμαστε σε ένα μέσο όρο περίπου 30.000 εμβολιασμών ημερησίως, είχαμε μια συγκριτική αύξηση τις τελευταίες ημέρες με έγγραφή περίπου στις 45.000», ανέφερε επίσης φέρνοντας και μερικά καλά παραδείγματα ως προς την επίτευξη των στόχων: στα πανεπιστήμια περίπου το 75% των φοιτητών έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση ή την έχουν προγραμματίσει, 85% του διοικητικού προσωπικού και μεγαλύτερο του 90% στους διδάσκοντες. «Πρέπει να επιβραβεύσουμε την ακαδημαϊκή κοινότητα για αυτό», συμπέρανε και έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει πρόσθετη ενίσχυση προσωπικού ώστε να γίνεται ο έλεγχος των τεστ, «είμαστε σε συνεννόηση με τους πρυτάνεις, η αρμόδια υπουργός βρίσκεται σε διαρκή επαφή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!