Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Γεωργιάδης: Οι πληρωμές που παίρνουμε φέτος από την ΕΕ είναι το ρεκόρ μας
[Ελεύθερος Τύπος]: Γεωργιάδης: Οι πληρωμές που παίρνουμε φέτος από την ΕΕ είναι το ρεκόρ μας

[Ελεύθερος Τύπος]: Γεωργιάδης: Οι πληρωμές που παίρνουμε φέτος από την ΕΕ είναι το ρεκόρ μας

Την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν πολλές αμερικανικές επενδύσεις από το χώρο της έρευνας και της τεχνολογίας που θα επενδύσουν στην Ελλάδα, το προσεχές διάστημα, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό RealFm.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ στους τομείς έρευνας και τεχνολογίας «είναι πάρα πολύ σημαντική συμφωνία γιατί για πρώτη φορά εμπλέκουμε και τον ιδιωτικό τομέα μας σε μια διακρατική απόφαση. Δεν είναι απλώς μια συμφωνία ευχών ότι δύο κυβερνήσεις δεσμεύονται να συνεργαστούν στους τομείς έρευνας και τεχνολογίας, αλλά μία συμφωνία που λέει ρητώς ότι η Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ενθαρρύνει και δεσμεύεται να βοηθήσει αμερικανικές εταιρίες υψηλής τεχνολογίας να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που διαθέτει το αμερικανικό κράτος, η Ελλάδα θα είναι μία από τις χώρες που αν μια τέτοια εταιρία θέλει να έρθει και να επενδύσει, θα μπορεί να λαμβάνει εγγύηση του αμερικανικού δημοσίου στα δάνεια της, άρα αρκετά χαμηλότερο επιτόκιο ή ακόμα και funding αν αυτό χρειαστεί. Θα δείτε πολλές αμερικανικές επενδύσεις σε αυτό τον τομέα τους επόμενους μήνες».

Ρεκόρ για το ΕΣΠΑ

Για τις πληρωμές μέσω ΕΣΠΑ ο υπουργός είπε ότι οι πληρωμές που παίρνουμε από την Ε.Ε. φέτος «είναι το ρεκόρ μας σε πληρωμές μέσα σε ένα χρόνο από την πρώτη μέρα που βρεθήκαμε στην Ε.Ε.».

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: «Χθες στείλαμε αίτημα πληρωμής στο ΕΣΠΑ για δαπάνες 700 εκατ. ευρώ σε δύο τομεακά του προγράμματα. Μέσα στον έναν χρόνο που βρισκόμαστε στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η Ελλάδα ανέβηκε από την 19η στην 3η θέση στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!