Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: ΓΕΕΘΑ: Η προκήρυξη για 1.600 Επαγγελματίες Οπλίτες – Τα απαιτούμενα προσόντα και τα… κωλύματα – Η κατανομή των θέσεων
[Ελεύθερος Τύπος]: ΓΕΕΘΑ: Η προκήρυξη για 1.600 Επαγγελματίες Οπλίτες – Τα απαιτούμενα προσόντα και τα… κωλύματα – Η κατανομή των θέσεων

[Ελεύθερος Τύπος]: ΓΕΕΘΑ: Η προκήρυξη για 1.600 Επαγγελματίες Οπλίτες – Τα απαιτούμενα προσόντα και τα… κωλύματα – Η κατανομή των θέσεων

Το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι εκδόθηκαν οι προκηρύξεις για τις προσλήψεις 1.600 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Θα γίνουν 1.000 προσλήψεις ΕΠΟΠ στον Στρατό Ξηράς, 300 προσλήψεις ΕΠΟΠ στο Πολεμικό Ναυτικό, 280 θέσεις ΕΠΟΠ στην Πολεμική Αεροπορία και 20 θέσεις ΕΠΟΠ στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά, εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός (1) μήνα από τη δημοσίευση της προκήρυξης, μέσω σχετικής μηχανογραφικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση epop.army.gr, την προβλεπόμενη Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση, η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται και από τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά, σε ψηφιακή μορφή (pdf).

1.000 στον Στρατό Ξηράς

Στον Στρατό Ξηράς θα επιλεγούν 1.000 Επαγγελματίες Οπλίτες. Οι υποψήφιοι Οπλων – Σωμάτων που δεν θα επιλεγούν στην ειδικότητα που έχουν δηλώσει, σε περίπτωση ύπαρξης κενών θέσεων, θα επιλεγούν σε οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα των Οπλων – Σωμάτων, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις.

Δεν μπορούν να καταταγούν ως Επαγγελματίες Οπλίτες πρώην υπαξιωματικοί που ενώ υπηρετούσαν στις Ενοπλες Δυνάμεις ως μόνιμοι ή εθελοντές ή Εθελοντές Πενταετούς Υποχρέωσης (ΕΠΥ) ή ΕΠΟΠ, παραιτήθηκαν ή απολύθηκαν για οποιαδήποτε αιτία και όσοι εκπλήρωσαν άοπλη θητεία ή εναλλακτική υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας.

300 στο Πολεμικό Ναυτικό

Οι Επαγγελματίες Οπλίτες πρέπει να έχουν τα παρακάτω προσόντα:

(1) Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.

(2) Να έχουν συμπληρώσει το 18ο και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους στις Ενοπλες Δυνάμεις (γεννηθέντες από 1ης-1-1994 έως 31-12-2002).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!