Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Γκάζωσε η βιομηχανία στο β’ τρίμηνο
[Ελεύθερος Τύπος]: Γκάζωσε η βιομηχανία στο β’ τρίμηνο

[Ελεύθερος Τύπος]: Γκάζωσε η βιομηχανία στο β’ τρίμηνο

Ι.Φ.

Κατά 36,7% ενισχύθηκε ο δείκτης κύκλου εργασιών της βιομηχανίας στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του 2021, έναντι 32% στην Ε.Ε., σύμφωνα με το Ιδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).
Σε επίπεδο τομέων, ενίσχυση παρουσιάστηκε στον κύκλο εργασιών το δεύτερο τρίμηνο του 2021, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, για τις υπηρεσίες καταλύματος (118,5%), όπως επίσης για τις τέχνες και την ψυχαγωγία (83,8%), μετά τη σημαντική εξασθένηση ένα χρόνο πριν.

Σε χαμηλότερα επίπεδα έπονται η εκπαίδευση και η μεταφορά και αποθήκευση, στην περιοχή του 41-42%, και οι διοικητικές δραστηριότητες ελαφρώς χαμηλότερα, με 40,9%.

Σημαντική είναι η άνοδος της μεταποίησης, με 37,6%, ενώ ακολουθούν οι δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών με 37% και οι δραστηριότητες ανθρώπινης υγείας (33,9%).

Στο σύνολο των δραστηριοτήτων καταγράφεται αύξηση κατά 18,7% το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα, συγκριτικά με πέρυσι.

Εντός των κλάδων βιομηχανίας, επισημαίνει το ΙΟΒΕ, η υψηλότερη ενίσχυση του κύκλου εργασιών -πάντα το δεύτερο τρίμηνο του 2021, σε σχέση με ένα χρόνο πριν- σημειώνεται στα δερμάτινα είδη (63,1%) και στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό (58,2%).

Επονται, σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, άλλες μεταποιητικές δραστηριότητες και τα είδη ένδυσης, με 56,6% και 52%, αντίστοιχα. Βελτίωση του κύκλου εργασιών υπάρχει, ακόμη, στα έπιπλα (48,7%) και στα προϊόντα ξύλου (44,9%). Αντιθέτως, υποχώρηση παρατηρείται στα προϊόντα καπνού (-10,8%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!