Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Freedom Pass: Πώς και πότε θα δοθεί το 150αρι στους 18-25
[Ελεύθερος Τύπος]: Freedom Pass: Πώς και πότε θα δοθεί το 150αρι στους 18-25

[Ελεύθερος Τύπος]: Freedom Pass: Πώς και πότε θα δοθεί το 150αρι στους 18-25

ΓΩΓΩ ΚΑΤΣΕΛΗ

Ρυθμίσεις για το «πιστοποιητικό ελευθερίας» (freedom pass) που θα λαμβάνουν οι νέοι ηλικίας 18-25 ετών εφόσον κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, αλλά και για την εφαρμογή, με την οποία θα ελέγχεται η εγκυρότητα του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού Covid για την πρόσβαση των πολιτών τόσο σε αμιγείς όσο και σε μικτούς κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, περιλαμβάνει η τροπολογία που κατέθεσε χθες το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οπως ορίζει το άρθρο 2 «Υποστηρικτικά μέτρα των εμβολιασθέντων ατόμων», για όσο διάστημα εξακολουθεί να υφίσταται ο κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη διασπορά του κορονοϊού και σε κάθε περίπτωση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, παρέχεται οικονομική διευκόλυνση ύψους 150 ευρώ σε κάθε φυσικό πρόσωπο ηλικίας 18-25 ετών που έχει ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού ή τη μοναδική δόση εάν πρόκειται για το σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Σε κάρτα

Η οικονομική ενίσχυση πιστώνεται στον δικαιούχο σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα που εκδίδεται ειδικά για το σκοπό αυτόν από τράπεζα. Μάλιστα, για την έκδοσή της και την πίστωση του χρηματικού ποσού δημιουργείται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ειδική εφαρμογή στην ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου, gov.gr.

Η διαδικασία, όπως περιγράφεται στην τροπολογία, είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς προβλέπει ότι ο δικαιούχος, αφού αυθεντικοποιηθεί με τους προσωπικούς κωδικούς του Τaxisnet, εισέρχεται στην εφαρμογή και κάνει αίτηση για έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση των 150 ευρώ σε αυτήν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!