Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Φορολογικός οδηγός: Αυτοί είναι οι 93 διέξοδοι διαφυγής από τα τεκμήρια
[Ελεύθερος Τύπος]: Φορολογικός οδηγός: Αυτοί είναι οι 93 διέξοδοι διαφυγής από τα τεκμήρια

[Ελεύθερος Τύπος]: Φορολογικός οδηγός: Αυτοί είναι οι 93 διέξοδοι διαφυγής από τα τεκμήρια

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗΣ

Εκατομμύρια φορολογούμενοι απειλούνται και φέτος από τον κίνδυνο υπερφορολόγησης που εγκυμονούν τα τεκμήρια της Εφορίας.

Πρόκειται κυρίως για μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και εισοδηματίες που δεν εντάσσονται στις κατηγορίες των πληγέντων από την επιδημία του κορονοϊού και ως εκ τούτου δεν εξαιρούνται φέτος από τα τεκμήρια διαβίωσης αλλά και για πληγέντες από τον κορονοϊό, οι οποίοι δεν απαλλάσσονται φέτος από τα τεκμήρια διαβίωσης επειδή φορολογήθηκαν με αυτά στα προηγούμενα δύο χρόνια.

Πρόκειται επίσης και για πληγέντες οικονομικά από την επιδημία του κορονοϊού και εξαιρούμενους από τα τεκμήρια διαβίωσης, των οποίων όμως τα φορολογητέα εισοδήματα θα προσδιοριστούν φέτος με τεκμαρτό τρόπο, σε επίπεδο υψηλότερο των πραγματικών εισοδημάτων τους, με βάση τα άλλα τεκμήρια, αυτά που αφορούν στις δαπάνες που πραγματοποίησαν το 2020 για να αποκτήσουν περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας (ακίνητα, Ι.Χ. αυτοκίνητα, σκάφη κ.λπ.) ή να αποπληρώσουν δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

«Αξιοποίηση»

Oλοι αυτοί οι φορολογούμενοι, που κινδυνεύουν και φέτος από τα τεκμήρια, έχουν τη δυνατότητα, κατά τη συμπλήρωση των φετινών φορολογικών δηλώσεων, να «αξιοποιήσουν» έως και 93 διαφορετικές κατηγορίες τακτικών εσόδων, εκτάκτων οικονομικών ενισχύσεων, επιδομάτων, παροχών και εισοδημάτων που εισέπραξαν το 2020. Στις 93 αυτές κατηγορίες, περιλαμβάνονται ποσά που θεωρούνται «εισοδήματα» αλλά απαλλάσσονται από τον φόρο εισοδήματος ή φορολογούνται αυτοτελώς στην πηγή, καθώς και ορισμένα άλλα ποσά απαλλασσόμενα και από τον φόρο εισοδήματος και από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!