Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Φλόριντα: Ο ζεστός καιρός αύξησε την…ερωτική διάθεση των αλιγατόρων και τις ανησυχίες για ραγδαία αύξηση του πληθυσμού τους!
[Ελεύθερος Τύπος]: Φλόριντα: Ο ζεστός καιρός αύξησε την…ερωτική διάθεση των αλιγατόρων και τις ανησυχίες για ραγδαία αύξηση του πληθυσμού τους!

[Ελεύθερος Τύπος]: Φλόριντα: Ο ζεστός καιρός αύξησε την…ερωτική διάθεση των αλιγατόρων και τις ανησυχίες για ραγδαία αύξηση του πληθυσμού τους!

Στην ηλιόλουστη Πολιτεία της Φλόριντα, οι αλιγάτορες και τα ερπετά κάθε λογής έκαναν πάντοτε αισθητή την παρουσία τους, ωστόσο ο κίνδυνος για τους κατοίκους εντείνεται τελευταία λόγω του…ευνοϊκού για έρωτες καιρού.

Η αναπάντεχα υψηλή θερμοκρασία για την εποχή, η οποία παρατηρείται στη Φλόριντα, έχει ωθήσει τους αλιγάτορες στο πρόωρο και άνευ ορίων ζευγάρωμα, γεγονός που δημιουργεί ανησυχίες για μια πιθανή απότομη αύξηση του πληθυσμού τους.

Ήδη, τα περιστατικά ανεύρεσης αλιγατόρων που…σουλατσάρουν σε κατοικημένες περιοχές έχουν αυξηθεί: Μόλις την περασμένη εβδομάδα, οι τοπικές αρχές της Τάμπα ανέσυραν έναν αλιγάτορα που καραδοκούσε κάτω από σταθμευμένο αυτοκίνητο σε υπαίθριο πάρκινγκ , ενώ, λίγες μέρες μετά, ένας κάτοικος της Φλόριντα εντόπισε αλιγάτορα να κολυμπά αμέριμνος στην…πισίνα του σπιτιού του.

Το πιο ενδεικτικό παράδειγμα, ωστόσο, της…επέλασης των αλιγατόρων στη Φλόριντα, αφορά τις ερωτικές περιπτύξεις δύο ερπετών που κατέγραψε ένας κάτοικος σε βίντεο και οι οποίες λάμβαναν χώρα στην πίσω αυλή του σπιτιού του.

Κατά κανόνα, οι μήνες κατά τους οποίους οι αλιγάτορες αναπαράγονται συχνότερα είναι ο Μάϊος και ο Ιούνιος, ωστόσο η αύξηση της θερμοκρασίας φαίνεται να έχει επηρεάσει τον μεταβολισμό και τα επίπεδα ενέργειας των ερπετών, τα οποία ψάχνουν μετά…μανίας για συντρόφους, αλλά και τροφή.

Η Επιτροπή Προστασίας της Άγριας Φύσης της Φλόριντα προειδοποιεί τους κατοίκους για την ασυνήθιστη συμπεριφορά των ζώων και για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που τους συναντήσουν, γράφοντας στην ιστοσελίδα της:

«Υπενθυμίζουμε ότι η αυξημένη ζέστη της Άνοιξης σημαίνει πως οι αλιγάτορες είναι πιο ενεργοί και κατά συνέπεια ορατοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!