Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Σε φάση «Big Brother» ο ΣΥΡΙΖΑ – Βγαίνουν «μαχαίρια» και αδειάζουν συντρόφους
[Ελεύθερος Τύπος]: Σε φάση «Big Brother» ο ΣΥΡΙΖΑ – Βγαίνουν «μαχαίρια» και αδειάζουν συντρόφους

[Ελεύθερος Τύπος]: Σε φάση «Big Brother» ο ΣΥΡΙΖΑ – Βγαίνουν «μαχαίρια» και αδειάζουν συντρόφους

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ

Την ώρα που, ανεπιτυχώς, προσπαθεί να κάνει ένα βήμα εμπρός, κάνει δέκα βήματα πίσω. Οι πρόσφατες αλλαγές και οι προειδοποιήσεις Τσίπρα για να μπει τέλος στην πολυγλωσσία και την εσωστρέφεια όχι μόνο δεν φέρνουν αποτέλεσμα, αλλά βυθίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα περισσότερο.

Ο λόγος είναι ότι τα ρήγματα – γιατί δεν είναι ένα αλλά πολλά – στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι βαθιά και όχι επιφανειακά. Στελέχη μισιούνται μεταξύ τους και τοποθετούνται δημοσίως για να επιβιώσουν στο κομματικό Big Brother εν όψει συνεδρίου, όχι με βάση τι πρεσβεύουν πολιτικά και ιδεολογικά, αλλά με βάση σε ποια φράξια ανήκουν και ποια φράξια έχουν απέναντι.
Οσο υπάρχουν φυσικές καταστροφές και προβλήματα που προσφέρονται για εύκολη και λαϊκιστική αντιπολίτευση, ο κ. Τσίπρας επιπλέει. Οσο η σκόνη κάθεται και εμφανίζεται η πραγματική πλευρά των προβλημάτων, η αξιωματική αντιπολίτευση χάνεται και γίνεται ξανά βαβέλ.

Χθες αρκούσε μία μπηχτή του κ. Τσακαλώτου και μία ανοησία της κ. Τζάκρη εναντίον του πρωθυπουργού, για να μετατρέψει την αξιωματική αντιπολίτευση σε μπάχαλο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και πρόσφατα απωλέσας το χαρτοφυλάκιο της οικονομίας από την κ. Αχτσιόγλου με απόφαση Τσίπρα, σε άρθρο του στο tvxs.gr – σ.σ. δηλαδή στο site του Στέλιου Κούλογλου που η Κουμουνδούρου απέκλεισε από τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ λόγω άσκησης ήπιας κριτικής στις πρόσφατες αποφάσεις Τσίπρα – «έσφαξε» με το γάντι τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ γράφοντας – μεταξύ άλλων – ότι «πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες». Εξηγώντας την αντίθεσή του στον χαρακτηρισμό «πολιτικός απατεώνας» με τον οποίο ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, τόσο μέσα στη Βουλή όσο και κατά τη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι «αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης αποξενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες» και προσθέτει ότι «πολλοί ταυτίζουν την πολιτική με αυτό το είδος αντιπαράθεσης και όχι με μια εν δυνάμει δραστηριότητα χειραφέτησης». Σημειώνει δε ότι «από την άλλη, ακριβώς γιατί όλοι οι αντίπαλοί μας δεν είναι, και δεν θα μπορούσαν να είναι, απατεώνες, αυτή η τακτική υποτιμάει τον αντίπαλο -πάντα επικίνδυνο πράγμα σε όλων των ειδών διαμαχών- και δεν είναι πειστική».

Απάντηση της Κουμουνδούρου δεν υπάρχει ακόμα στον κ. Τσακαλώτο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!