Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Φάκελος GREEK MAFIA: Στήνεται ελληνικό FBI για να την αντιμετωπίσει
[Ελεύθερος Τύπος]: Φάκελος GREEK MAFIA: Στήνεται ελληνικό FBI για να την αντιμετωπίσει

[Ελεύθερος Τύπος]: Φάκελος GREEK MAFIA: Στήνεται ελληνικό FBI για να την αντιμετωπίσει

Παναγιώτης Σπυρόπουλος, Γιώργος Πρωτοψάλτης

Task force (ομάδα κρούσης) για το οργανωμένο έγκλημα με συνεργασία-«συνένωση» 9 αστυνομικών υπηρεσιών και μελλοντική μετατροπή τους σε ελληνικό… FBI εναντίον της Greek Mafia!

Οι πολυσχιδείς δραστηριότητες των πρωταγωνιστών της ελληνικής μαφίας θα ερευνώνται παράλληλα από αξιωματικούς των συγκεκριμένων τμημάτων, μέσα από μία ενιαία τράπεζα δεδομένων και πληροφοριών.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός συμπεριλαμβάνει την άντληση επαφών και πληροφοριών που αφορούν υπόπτους από τα social media. Επίσης, κρίθηκε επιβεβλημένη η δημιουργία μιας αποτελεσματικής Υπηρεσίας Προστασίας Μαρτύρων, για πολίτες που καταγγέλλουν σοβαρές υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος, προκειμένου να μην απειλούνται και αλλάζουν καταθέσεις στην ακροαματική διαδικασία.

Σε αυτή την επιχειρησιακή «ομάδα εργασίας», που θα ασχολείται με υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος, θα συμμετέχουν αξιωματικοί της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔιΔΑΠ), της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, του Τμήματος Δίωξης κατά της Ιδιοκτησίας, του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.

Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες έχουν εξειδικευμένα «know how» και νομικά εργαλεία για την επιτάχυνση των ερευνών, όπως άμεσες άρσεις τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου για την «ακολουθία του χρήματος», και συγκεκριμένα του μαύρου χρήματος που προέρχεται από διάφορες εκφάνσεις του οργανωμένου εγκλήματος.

100 εκατ. €

Σημειώνεται πως διαπιστωμένα το 2019 διακινήθηκε «μαύρο χρήμα» ύψους περίπου 100.000.000 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!