Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Facebook: Τα δεδομένα 617.000 Ελλήνων στα χέρια των χάκερ
[Ελεύθερος Τύπος]: Facebook: Τα δεδομένα 617.000 Ελλήνων στα χέρια των χάκερ

[Ελεύθερος Τύπος]: Facebook: Τα δεδομένα 617.000 Ελλήνων στα χέρια των χάκερ

Tα δεδομένα περισσότερων από 617.000 Ελλήνων χρηστών του Facebook βρίσκονται στα χέρια χάκερ μετά την διαρροή -μαμούθ που αφορά πάνω από 500.000.000 χρηστών του Facebook διέρρευσαν σε ιστοσελίδα που χρησιμοποιείται από χάκερς.

Όπως σημειώνεται στο hackread.com, όπου παρουσιάζεται αναλυτικά πόσοι είναι οι χρήστες των οποίων τα δεδομένα διέρρευσαν ανά χώρα, η διαρροή δεν αφορά κωδικούς πρόσβασης στον λογαριασμό του Facebook, αλλά, μεταξύ άλλων, αριθμοί τηλεφώνου, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και προσωπικά στοιχεία, όπως φύλο, εργασία, τόπο κατοικίας και εκπαίδευση. Στη σελίδα αναφέρεται πως από την Ελλάδα έχουν διαρρεύσει δεδομένα από 617.722 χρήστες, ενώ συνολικά η διαρροή αφορά χρήστες σε 106 χώρες.

Σύμφωνα με ειδικούς κυβερνοασφάλειας που μίλησαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, τα δεδομένα είχαν συγκεντρωθεί, στο μεγαλύτερο μέρος τους, τον Ιανουάριο του 2021.

Οι χάκερς είχαν τότε εκμεταλλευτεί ένα «κενό» στην ασφάλεια πολλών λογαριασμών Facebook, οι οποίοι ήταν συνδεδεμένοι με τους αριθμούς κινητού τηλεφώνου των χρηστών.

Ως επί το πλείστον, τα δεδομένα αφορούν χρήστες από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ινδία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι πληροφορίες αφορούν το πλήρες ονοματεπώνυμο του χρήστη, τον τόπο διαμονής του, την ημερομηνία γενεθλίων του, τον αριθμό του τηλεφώνου του, καθώς και την οικογενειακή του κατάσταση.

Η τεράστια βάση δεδομένων που συνέθεσαν οι χάκερς κατέστη, λίγους μήνες αργότερα, διαθέσιμη στους…συναδέλφους τους μέσω ενός μιας ιστοσελίδας που επισκέπτονται οι χάκερς γι’ αυτό τον σκοπό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!