Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Facebook: Τα δεδομένα 500 εκατ. χρηστών διέρρευσαν σε ιστοσελίδα για χάκερς- Δεν τη γλίτωσε ούτε ο ίδιος ο…Ζούκερμπεργκ!
[Ελεύθερος Τύπος]: Facebook: Τα δεδομένα 500 εκατ. χρηστών διέρρευσαν σε ιστοσελίδα για χάκερς- Δεν τη γλίτωσε ούτε ο ίδιος ο…Ζούκερμπεργκ!

[Ελεύθερος Τύπος]: Facebook: Τα δεδομένα 500 εκατ. χρηστών διέρρευσαν σε ιστοσελίδα για χάκερς- Δεν τη γλίτωσε ούτε ο ίδιος ο…Ζούκερμπεργκ!

Τα δεδομένα πάνω από 500.000.000 χρηστών του Facebook διέρρευσαν σε ιστοσελίδα που χρησιμοποιείται από χάκερς.

Σύμφωνα με ειδικούς κυβερνοασφάλειας που μίλησαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, τα δεδομένα είχαν συγκεντρωθεί, στο μεγαλύτερο μέρος τους, τον Ιανουάριο του 2021.

Οι χάκερς είχαν τότε εκμεταλλευτεί ένα «κενό» στην ασφάλεια πολλών λογαριασμών Facebook, οι οποίοι ήταν συνδεδεμένοι με τους αριθμούς κινητού τηλεφώνου των χρηστών.

Ως επί το πλείστον, τα δεδομένα αφορούν χρήστες από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ινδία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι πληροφορίες αφορούν το πλήρες ονοματεπώνυμο του χρήστη, τον τόπο διαμονής του, την ημερομηνία γενεθλίων του, τον αριθμό του τηλεφώνου του, καθώς και την οικογενειακή του κατάσταση.

Η τεράστια βάση δεδομένων που συνέθεσαν οι χάκερς κατέστη, λίγους μήνες αργότερα, διαθέσιμη στους…συναδέλφους τους μέσω ενός μιας ιστοσελίδας που επισκέπτονται οι χάκερς γι’ αυτό τον σκοπό.

Μάλιστα, από τους χάκερς δε γλίτωσε ούτε ο ίδιος ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του οποίου βγήκε στη…φόρα, στην εν λόγω ιστοσελίδα.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του, το Facebook χαρακτήρισε τα συγκεκριμένα δεδομένα ως «πολύ παλιά» και πλέον μη έγκυρα.

«Αυτά είναι παλιά δεδομένα, για τη διαρροή των οποίων είχαμε ήδη ενημερωθεί από το 2019. Τον Αύγουστο του ίδιου έτους είχαμε εντοπίσει και επιδιορθώσει το πρόβλημα», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Facebook, Άντι Στόουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!