Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Facebook: Απαιτεί από αστυνομικούς να μη φτιάχνουν ψεύτικα προφίλ για την παρακολούθηση υπόπτων
[Ελεύθερος Τύπος]: Facebook: Απαιτεί από αστυνομικούς να μη φτιάχνουν ψεύτικα προφίλ για την παρακολούθηση υπόπτων

[Ελεύθερος Τύπος]: Facebook: Απαιτεί από αστυνομικούς να μη φτιάχνουν ψεύτικα προφίλ για την παρακολούθηση υπόπτων

Το Facebook απέστειλε επιστολή στο Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες (LAPD), απαιτώντας να σταματήσει να δημιουργεί πλαστά προφίλ για την παρακολούθηση των χρηστών.

Το Facebook απαγορεύει ρητά τη δημιουργία και χρήση ψεύτικων λογαριασμών, γιατί, όπως λέει, σκοπός του είναι να αποτελεί «ένα ασφαλές περιβάλλον όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον».

«Τα εκπαιδευτικά έγγραφα του LAPD όχι μόνο χρησιμοποιούν το Facebook ως ρητό παράδειγμα, συμβουλεύοντας τους αξιωματικούς να δημιουργήσουν ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά υποδεικνύουν ότι οι πολιτικές του LAPD επιτρέπουν ξεκάθαρα στους αξιωματικούς να δημιουργούν ψεύτικους λογαριασμούς για “διαδικτυακή ερευνητική δραστηριότητα”», έγραψε ο αντιπρόεδρος του Facebook, Ρόι Όστιν, σε μια επιστολή.

«Οι αξιωματικοί πρέπει να συμμορφώνονται με τις πολιτικές του Facebook όταν δημιουργούν λογαριασμούς στις υπηρεσίες μας. Το Αστυνομικό Τμήμα θα πρέπει να σταματήσει όλες τις δραστηριότητες στο Facebook που περιλαμβάνουν τη χρήση ψεύτικων λογαριασμών, πλαστοπροσωπία άλλων και συλλογή δεδομένων για σκοπούς επιτήρησης», τόνιζε ο Όστιν στην επιστολή.

Το LAPD αποκαλύφθηκε πρόσφατα ότι χρησιμοποιούσε το λογισμικό παρακολούθησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Voyager Labs για τη συλλογή δεδομένων από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης υπόπτων, συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών των φίλων τους.

Η Voyager Labs ισχυρίζεται ότι το λογισμικό της είναι σε θέση να αναλύει μεγάλα ποσά δεδομένων για να βοηθήσει στην επίλυση εγκλημάτων, βοηθώντας μάλιστα στη διάκριση των κινήτρων και των πεποιθήσεων των χρηστών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!