Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: “Εξωσωματική σε φυσικό κύκλο” : Χωρίς φάρμακα, πιο συχνά και με χαμηλό κόστος
[Ελεύθερος Τύπος]: “Εξωσωματική σε φυσικό κύκλο” : Χωρίς φάρμακα, πιο συχνά και με χαμηλό κόστος

[Ελεύθερος Τύπος]: “Εξωσωματική σε φυσικό κύκλο” : Χωρίς φάρμακα, πιο συχνά και με χαμηλό κόστος

Αρκετές γυναίκες διστάζουν να προχωρήσουν σε κάποια από τις γνωστές μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, είτε διότι δεν έχουν πειστεί για την ασφάλεια των διεγερτικών ορμονών που θα χρειαστεί να πάρουν, είτε διότι τις «τσακίζει» ψυχολογικά η αναμονή 2-3 μηνών μέχρι την επόμενη προσπάθεια, εάν η προηγούμενη εξωσωματική αποτύχει.

Φυσικά, σκέφτονται πάντοτε και το κόστος της κάθε προσπάθειας, που σίγουρα είναι σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας. Τέτοιου είδους δικαιολογημένοι προβληματισμοί έρχονται, ωστόσο, σήμερα να μετριαστούν, με την επιλογή της λεγόμενης «εξωσωματικής γονιμοποίησης σε φυσικό κύκλο».

Η εξωσωματική γονιμοποίηση σε φυσικό κύκλο είναι μία εναλλακτική προσέγγιση αντιμετώπισης της υπογονιμότητας με εξωσωματική, χωρίς τη χρήση ορμονών διέγερσης, με πιο απλή διαδικασία και λιγότερο δαπανηρή, η οποία τα τελευταία χρόνια προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα. Στην Ελλάδα, μάλιστα, οι «φυσικοί κύκλοι εξωσωματικής» επιλέγονται πλέον όλο και πιο συχνά, καθώς τα νέα πρωτόκολλα δίνουν μεγάλα ποσοστά επιτυχίας.

Τα πλεονεκτήματα του φυσικού κύκλου

Όπως εξηγεί η εμβρυολόγος-γενετίστρια κα. Ελένη Κοντογιάννη, «ο φυσικός κύκλος εξωσωματικής είναι το πιο κοντινό σημείο που μπορεί να φθάσει η εξωσωματική στη φυσική γονιμοποίηση και γίνεται με σεβασμό στους φυσιολογικούς ρυθμούς της γυναίκας».

  • Η γυναίκα δεν χρειάζεται να πάρει φάρμακα διέγερσης ωοθηκών.
  • Το ωάριο και το ενδομήτριο δεν επηρεάζονται από φάρμακα και το ενδομήτριο είναι πιο δεκτικό σε μία εγκυμοσύνη.
  • Το ωάριο μπορεί να είναι καλύτερης ποιότητας από εκείνα που παράγονται σε έναν διεγερμένο κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!