Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Εξοφλήστε τους φετινούς φόρους έως και σε 24 δόσεις – Όλα τα βήματα που απαιτούνται
[Ελεύθερος Τύπος]: Εξοφλήστε τους φετινούς φόρους έως και σε 24 δόσεις – Όλα τα βήματα που απαιτούνται

[Ελεύθερος Τύπος]: Εξοφλήστε τους φετινούς φόρους έως και σε 24 δόσεις – Όλα τα βήματα που απαιτούνται

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗΣ

Eως και σε 24 μηνιαίες δόσεις μπορούν να εξοφλήσουν φέτος εκατομμύρια φορολογούμενοι τις οφειλές που αναγράφουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Οι εναλλακτικοί τρόποι πληρωμής είναι πλέον 3 και παρουσιάζονται σήμερα αναλυτικά από τον «Ε.Τ.». Οι οφειλές που αναγράφουν τα εκκαθαριστικά των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ μπορούν να εξοφληθούν από τους υπόχρεους φορολογουμένους με τους ακόλουθους 3 εναλλακτικούς τρόπους:

1 Σε 6-8 μηνιαίες δόσεις. Με νομοθετική ρύθμιση δόθηκε η δυνατότητα στους φορολογουμένους να εξοφλήσουν τις οφειλές των φετινών εκκαθαριστικών του φόρου εισοδήματος σε 8 μηνιαίες δόσεις, οι δύο πρώτες εκ των οποίων έληξαν ήδη την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Αυγούστου 2020 και κάθε μία από τις υπόλοιπες έξι λήγουν την τελευταία εργάσιμη μέρα των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2020, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021. Επιπλέον, δόθηκε η δυνατότητα στα φυσικά πρόσωπα να εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ του 2020 σε 6 μηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων λήγει την τελευταία εργάσιμη μέρα του Σεπτεμβρίου 2020 και η έκτη την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Φεβρουαρίου 2021. Οσον αφορά στις οφειλές των εκκαθαριστικών του φόρου εισοδήματος, το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα λήξης των μηνιαίων δόσεων, τα ποσά τους και η «Ταυτότητα Οφειλής» (Τ.Ο.) έχουν αναρτηθεί ήδη στο ΤAXISnet.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!