Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Πλήρης οδηγός για το πρόγραμμα – Τι πρέπει να γνωρίζετε
[Ελεύθερος Τύπος]: «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Πλήρης οδηγός για το πρόγραμμα  – Τι πρέπει να γνωρίζετε

[Ελεύθερος Τύπος]: «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Πλήρης οδηγός για το πρόγραμμα – Τι πρέπει να γνωρίζετε

ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥ

Ξεκινούν και επίσημα πλέον, στις 30 Νοεμβρίου, οι αιτήσεις του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» , ύψους 850 εκατ. ευρώ, μέσω του οποίου αναμένεται να επιδοτηθούν ενεργειακά χιλιάδες πολίτες.

Στις προϋποθέσεις των επιλέξιμων κατοικιών (μονοκατοικίες, διαμερίσματα και πολυκατοικίες) περιλαμβάνεται το να υφίστανται νόμιμα και συνεπώς να μην έχουν κριθεί κατεδαφιστέες, να χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία και να έχουν καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Γ. ΠΕΑ, όμως θα πρέπει να έχουν και οι πολυκατοικίες για να συμμετάσχουν στη διαδικασία, όπως επίσης ΑΦΜ και λογαριασμό τράπεζας.

Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν από την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου στις 30/11 και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας σταδιακά έως τις 18 Δεκεμβρίου, με τη σκυτάλη να δίνεται στις πολυκατοικίες στις 11 Ιανουαρίου 2021. Οπως προκύπτει από την προδημοσίευση του οδηγού που περιλαμβάνει τα βασικά σημεία του προγράμματος, τα πιο πολλά χρήματα που θα διανεμηθούν ανά Περιφερειακή Ενότητα θα πάνε στην Αττική και συγκεκριμένα 160 εκατ. ευρώ, με την Κεντρική Μακεδονία να βρίσκεται αμέσως μετά, λαμβάνοντας πόρους επιχορήγησης 130 εκατ. ευρώ.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έδωσε μερικές μέρες «χρόνο» σε ιδιοκτήτες και μηχανικούς προκειμένου να προετοιμαστούν έγκαιρα για την εκκίνηση του προγράμματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!