Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Νέος κύκλος για σπίτι από την αρχή – Όλες οι αλλαγές που πρέπει να ξέρετε
[Ελεύθερος Τύπος]: Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Νέος κύκλος  για σπίτι από την αρχή – Όλες οι αλλαγές που πρέπει να ξέρετε

[Ελεύθερος Τύπος]: Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Νέος κύκλος για σπίτι από την αρχή – Όλες οι αλλαγές που πρέπει να ξέρετε

ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥ

Περισσότεροι δικαιούχοι με μικρότερο όμως ύψος επιδότησης, αναμένεται να ενταχθούν στον νέο κύκλο του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», συνολικού προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος σε μια προσπάθεια να αναβαθμίσει ενεργειακά περίπου τις διπλάσιες κατοικίες, αποφάσισε να μειώσει τα ποσοστά ενίσχυσης, πλην όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες που θα μπορούν να πετύχουν υψηλές επιδοτήσεις. Μια ακόμη αλλαγή που πρόκειται να δουν οι πολίτες τους προσεχείς μήνες είναι πως παύει ο προϋπολογισμός να κατανέμεται ανά περιφέρεια αλλά θα γίνεται ανά νομό. Οπως εξηγούν πηγές στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, επί τάπητος έχουν τεθεί επίσης τα αιτήματα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σχετικά με τη στατικότητα και την πυρασφάλεια των κτιρίων αλλά ακόμα βρίσκονται σε στάδιο εξέτασης για το αν τελικά θα υπάρξουν επιμέρους τροποποιήσεις.

Σημαντική, επίσης, αλλαγή που θα υπάρξει στο πρόγραμμα είναι και ο τρόπος με τον οποίο οι ιδιοκτήτες θα εντάσσονται. Μέχρι σήμερα, ο πιο… γρήγορος που έκανε την αίτηση μπορούσε να κερδίσει την ενεργειακή επιδότηση, κάτι που για πολλούς ήταν άδικο δεδομένου ότι είτε δεν προλάβαιναν είτε το σύστημα… κολλούσε. Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές στον «Ε.Τ.» της Κυριακής, πλέον θα αξιολογούνται οι αιτήσεις που κατατίθενται στην πλατφόρμα ανάλογα με την ενεργειακή απόδοση που θα πετύχουν με τις παρεμβάσεις που θα προσθέσουν ότι επιθυμούν να κάνουν αλλά και με βάσει τα κριτήρια που έχουν ανακοινωθεί (νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα κτλ.).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!