Σάββατο, 17 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διέπραττε κλοπές και ληστείες – Πώς ξεγελούσαν τα θύματα [εικόνες]
[Ελεύθερος Τύπος]: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διέπραττε κλοπές και ληστείες – Πώς ξεγελούσαν τα θύματα [εικόνες]

[Ελεύθερος Τύπος]: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διέπραττε κλοπές και ληστείες – Πώς ξεγελούσαν τα θύματα [εικόνες]

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπέςσε βάρος ηλικιωμένων, μέσα στα σπίτια τους σε περιοχές της Αττικής προχώρησε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Τα μέλη της οργάνωσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, έμπαιναν στα σπίτια με το πρόσχημα της ιδιότητας τεχνικών της ΔΕΗ ή των συντηρητών ανελκυστήρων ενώ εκτιμάται ότι αποκόμισαν παράνομο όφελος άνω των200.000 ευρώ.

Σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Παρασκευής, 19 Μαρτίου 2021, συνελήφθησαν 5 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα 2 ηγετικά στελέχη.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, που διατηρούσαν συγγενικές σχέσεις, είχαν συστήσει και ενταχθεί στην εγκληματική οργάνωση τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2020, ενώ μεταξύ τους υπήρχε διακριτή ιεραρχική δομή με συγκεκριμένους ρόλους για τον καθένα.

Πώς δρούσαν τα μέλη της οργάνωσης

Πιο αναλυτικά, τα ηγετικά μέλη εμφανίζονταν στους ηλικιωμένους και συστήνονταν ως υπάλληλοι της Δ.Ε.Η. ή τεχνικοί ανελκυστήρων. Στη συνέχεια έμπαιναν στα σπίτια με διάφορα τεχνάσματα και οδηγούσαν τους ηλικιωμένους στον χώρο της κουζίνας. Εκεί τους εγκλώβιζαν μετακινώντας συσκευές και με άλλους τρόπους.

Κατά τον χρόνο αυτό, ενημέρωναν τηλεφωνικά και έδιναν κατευθύνσεις στα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που εισέρχονταν ανενόχλητα στα σπίτια και αφαιρούσαν χρυσαφικά και κοσμήματα.

Σε περίπτωση που οι ένοικοι αρνούνταν την είσοδο στην οικία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δε δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία, απωθώντας ή απειλώντας τους ηλικιωμένους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!