Κυριακή, 18 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Εξαγωγές: Στροφή στα ελληνικά φρούτα και λαχανικά λόγω… κορωνοϊού – Μονόδρομος οι «πράσινες λωρίδες» για ομαλή διακίνηση
[Ελεύθερος Τύπος]: Εξαγωγές: Στροφή στα ελληνικά φρούτα και λαχανικά λόγω… κορωνοϊού – Μονόδρομος οι «πράσινες λωρίδες» για ομαλή διακίνηση

[Ελεύθερος Τύπος]: Εξαγωγές: Στροφή στα ελληνικά φρούτα και λαχανικά λόγω… κορωνοϊού – Μονόδρομος οι «πράσινες λωρίδες» για ομαλή διακίνηση

Γωγώ Κατσέλη

Με κανονικούς για την εποχή ρυθμούς συνεχίζεται η εξαγωγή και διακίνηση εσπεριδοειδών και ακτινιδίων και η προσφορά αυτή τη στιγμή ανταποκρίνεται στη ζήτηση.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων, Λαχανικών και Χυμών, INCOFRUIT-HELLAS, υπήρξε καλή αγοραστική ζήτηση μεσαίων και μεγάλων φρούτων για μανταρίνια και πορτοκάλια, με την επικράτηση χαμηλών θερμοκρασιών στις αγορές, πλην όμως η βελτίωση των θερμοκρασιών θα ομαλοποιήσει την κατανάλωση.

Η εξαγωγή μήλων συνεχίζεται με εκτίμηση του ρυθμού εξαγωγών τους +2%, ενώ αυξητικούς ρυθμούς παρουσιάζουν και οι εξαγωγές φράουλας, καθώς από 1ης/1 έως 4/3/2021 ανήλθαν σε 10.950 τόνους, έναντι 7.628 το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Ανοδικά κινούνται οι αποστολές τομάτας, δεδομένου ότι την ίδια περίοδο άγγιξαν τους 6.963 τόνους, έναντι 5.160 τόνους έναν χρόνο πριν.

Σύμφωνα με τον INCOFRUIT-HELLAS «παρατηρείται αυξημένη ζήτηση για υγιεινά τρόφιμα. Λόγω του κορονοϊού, οι καταναλωτές γνωρίζουν περισσότερο από ποτέ ότι τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν το βασικό συστατικό υγιεινής διατροφής, που πρέπει επίσης να είναι εγγυημένα και νόστιμα».

Ατυποποίητα ακτινίδια

Παράλληλα, εξακολουθούν και καταγράφονται φαινόμενα διακίνησης ατυποποίητων ακτινιδίων και εσπεριδοειδών (κατευθείαν από τον αγρό) χωρίς να υποστούν επεξεργασία και τυποποίηση σε εγκεκριμένες εγκαταστάσεις από Ελληνες, Ιταλούς και Βαλκάνιους εμπόρους. Υποχρέωση των εποπτικών εθνικών υπηρεσιών είναι η διαφύλαξη της φήμης των προϊόντων της χώρας μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!