Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ευρωπαϊκή κάρτα για την απρόσκοπτη μετακίνηση των ΑμεΑ
[Ελεύθερος Τύπος]: Ευρωπαϊκή κάρτα για την απρόσκοπτη  μετακίνηση των ΑμεΑ

[Ελεύθερος Τύπος]: Ευρωπαϊκή κάρτα για την απρόσκοπτη μετακίνηση των ΑμεΑ

Βρυξέλλες, του ανταποκριτή μας Νίκου Μπέλλου

Την καθιέρωση ενός κοινού ορισμού για την αναπηρία και την εισαγωγή μιας πανευρωπαϊκής κάρτας, που θα αναγνωρίζεται σε όλα τα κράτη- μέλη, ώστε να διασφαλίζεται απρόσκοπτα η πρόσβαση των αναπήρων σε μετακινήσεις, στην εκπαίδευση και τα ψηφιακά μέσα, ζήτησε χθες η Ευρωβουλή.

Σύμφωνα με ψήφισμα που εγκρίθηκε από την Ολομέλεια, η Ε.Ε. θα πρέπει να αναγνωρίσει με ενιαίο τρόπο το καθεστώς της αναπηρίας.

Αλλες συστάσεις που ενέκριναν οι ευρωβουλευτές αφορούν την παροχή ευέλικτης υποστήριξης κατά τη διάρκεια ταξιδιών με τρένο, αλλά και την ευρύτερη άρση πρακτικών και διοικητικών εμποδίων, τη δημιουργία συστημάτων Παιδείας που μπορούν να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες ανάγκες των μαθητών και την παροχή μη διαχωρισμένης στέγασης σε πολίτες με αναπηρία, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στην κοινότητά τους.

Για την ισότιμη συμμετοχή σε μια κοινωνία που βασίζεται ολοένα και περισσότερο στις ψηφιακές δεξιότητες, το Κοινοβούλιο ζητά τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, όπως τη διασφάλιση ότι οι δημόσιοι φορείς θα παρέχουν χρήσιμες για το κοινό πληροφορίες στη νοηματική γλώσσα, στη γραφή Braille και σε ευανάγνωστες μορφές. Σύμφωνα με τους ευρωβουλευτές, η διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα θα πρέπει να καθιερωθεί και για εκδηλώσεις που βασίζονται σε ομιλίες (όπως οι σύνοδοι της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου), ενώ και τα κυβερνητικά κτίρια θα πρέπει να είναι προσβάσιμα σε όλους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!