Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας: Πυλώνας ανάπτυξης με αιχμές του δόρατος ΕΛΟΤ και ΕΙΜ – Ο απολογισμός για το 2020
[Ελεύθερος Τύπος]: Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας: Πυλώνας ανάπτυξης με αιχμές του δόρατος ΕΛΟΤ και ΕΙΜ – Ο απολογισμός για το 2020

[Ελεύθερος Τύπος]: Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας: Πυλώνας ανάπτυξης με αιχμές του δόρατος ΕΛΟΤ και ΕΙΜ – Ο απολογισμός για το 2020

Ιωάννα Φεντούρη

Σημαντική για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας ήταν το 2020 η συμβολή του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ), υπό τη νέα διοίκηση, με πρόεδρο τον Αδριανό Παυλόπουλο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Νικόλαο Καλάκο και την αρωγή του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνη Γεωργιάδη.

Η παραπάνω διαπίστωση για το ΕΣΥΠ, που αποτελείται από τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης (ΕΛΟΤ) και το Εθνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας (ΕΙΜ), επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το εποπτεύον υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στο πλαίσιο αυτής, παρατίθεται ο απολογισμός του ΕΣΥΠ για το 2020. Ενδεικτικά μερικές από τις πρωτοβουλίες που υλοποίησαν το περασμένο έτος ΕΛΟΤ και ΕΙΜ:

1 Δραστηριότητες ΕΛΟΤ

* Αναθεώρηση 314 Ελληνικών Τεχνικών Προδιαγραφών (ΕΤΕΠ): Υπεγράφη με την ανάδοχο (8.12.2020) και υλοποιείται, κανονικά, η σύμβαση για την αναθεώρηση των 314 ΕΤΕΠ (προϋπολογισμός έργου 1.227.600 ευρώ). Σημειώνεται πως αποτελούσε 1 από 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης.

* Καθιέρωση του Ελληνικού Σήματος Συμμόρφωσης – Σήμα Προσβασιμότητας: Με τον ν. 4712/2020 ο ΕΛΟΤ δύναται να καθιερώνει σήματα συμμόρφωσης και ήδη εγκρίθηκε από το Δ.Σ. η σύμβαση συνεργασίας με το ΙΝ-ΕΣΑΜΕΑ για Κανονισμό Απονομής και Χρήσης του Ελληνικού Σήματος Προσβασιμότητας.

* Δωρεάν Διάθεση Προτύπων: Η διοίκηση του ΕΛΟΤ αποφάσισε και διέθεσε στην αγορά δωρεάν τα ευρωπαϊκά πρότυπα για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας, μέχρι τη λήξη της παγκόσμιας κρίσης (συνολικού κόστους 75.000 ευρώ) κ.λπ.

2 Δραστηριότητες ΕΙΜ

Παρά την πανδημία, εκπλήρωσε όλες τις διεθνείς υποχρεώσεις απέναντι στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Μετρολογίας (EURAMET) και στη Συμφωνία Αμοιβαίας Αναγνώρισης (MRA), ενώ συνέχισε διεθνείς συνεργασίες και έργα στο πεδίο της μετρολογικής έρευνας, καθώς και παροχής υπηρεσιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!