Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Εθνική Πινακοθήκη: Τα… κενά στην «κλοπή του αιώνα»
[Ελεύθερος Τύπος]: Εθνική Πινακοθήκη: Τα… κενά στην «κλοπή του αιώνα»

[Ελεύθερος Τύπος]: Εθνική Πινακοθήκη: Τα… κενά στην «κλοπή του αιώνα»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ

Εθνική Πινακοθήκη: Ενας ελαιοχρωματιστής που ήθελε να γίνει… συλλέκτης πινάκων ζωγραφικής. Μια… λατρεία για την τέχνη που ξεπέρασε τα όρια του νόμου.

Ενας υπομονετικός δράστης στα όρια της εμμονής. Για περισσότερες από 8 ώρες φαίνεται ότι είχε μείνει κρυμμένος μέσα στο παλαιό κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης ο 49χρονος πρωταγωνιστής της αποκαλούμενης «κλοπής του αιώνα», παρά τους διαφορετικούς ισχυρισμούς του στους αστυνομικούς.

Σε αυτό το διάστημα ενεργοποίησε συνολικά 8 φορές τον συναγερμό του μουσείου, προσπαθώντας με επίμονο τρόπο να ξεγελάσει τους φύλακες του κτιρίου. Από τις έως τώρα έρευνες των στελεχών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μπορεί να μην έχουν προκύψει ισχυρές ενδείξεις ότι ο δράστης είχε συνεργό ούτε ότι επιχείρησε να πουλήσει τους πίνακες που βρέθηκαν στην κατοχή του, ωστόσο συνεχίζουν να υπάρχουν «κενά» στις περιγραφές του για τον τρόπο που έδρασε τα ξημερώματα της 9ης Ιανουαρίου του 2012.

» Ο συναγερμός χτύπησε 8 φορές

Δύο διαφορετικές βάρδιες του προσωπικού ασφαλείας της Εθνικής Πινακοθήκης φαίνεται ότι είχαν καταγράψει τις επαναλαμβανόμενες ενεργοποιήσεις του συναγερμού που προκαλούσε ο 49χρονος θέλοντας να τους κάνει να πιστέψουν ότι υπήρχε τεχνικό πρόβλημα. Από τις 19:55 το βράδυ της 8ης Ιανουαρίου, ώρα κατά την οποία ο δράστης μπήκε στον χώρο από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, μέχρι και τις 22:00, όταν έληγε η βάρδια του φύλακα, ο 49χρονος φαίνεται ότι είχε θέσει σε εφαρμογή το συναγερμό 4 φορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!