Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Εσείς ξέρετε πώς πρέπει να κυκλοφορούν τα παιδιά σας; – Τα… χοντρά γράμματα του ΚΟΚ που κανείς δεν διαβάζει
[Ελεύθερος Τύπος]: Εσείς ξέρετε πώς πρέπει να κυκλοφορούν τα παιδιά σας; – Τα… χοντρά γράμματα του ΚΟΚ που κανείς δεν διαβάζει

[Ελεύθερος Τύπος]: Εσείς ξέρετε πώς πρέπει να κυκλοφορούν τα παιδιά σας; – Τα… χοντρά γράμματα του ΚΟΚ που κανείς δεν διαβάζει

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» υπενθυμίζει τι προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. για την ασφαλή κυκλοφορία των παιδιών στους δρόμους, όπως επίσης και τι πρέπει να γνωρίζει ο κάθε γονέας.

Με την επάνοδο των μαθητών στα σχολεία χιλιάδες παιδιά πλημμυρίζουν καθημερινά τους δρόμους, τόσο ως πεζοί όσο και ως επιβάτες σε διάφορα οχήματα.

Όλοι οι οδηγοί και πολύ περισσότερο οι γονείς, οφείλουν να γνωρίζουν τις ισχύει για τη μεταφορά των παιδιών με βάση τον Κ.Ο.Κ. σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, καθώς και πολλά ακόμα μικρά «μυστικά» που βοηθούν να αποφύγουμε δραματικά τροχαία ατυχήματα.

Τι προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ τα παιδιά επιτρέπεται να ανεβαίνουν σε μοτοσικλέτες μετά την ηλικία των 16 ετών είτε ως οδηγοί είτε ως επιβάτες. Επίσης, τα παιδιά πρέπει να κάθονται σε ειδικό κάθισμα στο αυτοκίνητο, έως την ηλικία των 12 ετών. Φυσικά η χρήση κράνους στις μοτοσικλέτες και ζωνών ασφαλείας στο αυτοκίνητο είναι επιβεβλημένη, ακόμα και αν τα μεγαλύτερα παιδιά ή οι ενήλικες κάθονται στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Τα μικρά παιδιά αλλά και αυτά που βρίσκονται στην εφηβεία, δεν έχουν πλήρη ανάπτυξη. Αυτό εμποδίζει σε πολλές περιπτώσεις την αντίληψη των κινδύνων που εμφανίζονται πολύ συχνά στο δρόμο και είναι παράγοντες τροχαίων ατυχημάτων. Ταυτόχρονα, υπάρχουν κάποιες βέλτιστες πρακτικές κατά την πεζή είτε εποχούμενη κυκλοφορία των παιδιών, που εξασφαλίζουν την ασφάλειά τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!