Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ερντογάν για Καστελόριζο: Προσπαθούν να μας εγκλωβίσουν με ένα νησί 10 τετρ. χιλμ.
[Ελεύθερος Τύπος]: Ερντογάν για Καστελόριζο: Προσπαθούν να μας εγκλωβίσουν με ένα νησί 10 τετρ. χιλμ.

[Ελεύθερος Τύπος]: Ερντογάν για Καστελόριζο: Προσπαθούν να μας εγκλωβίσουν με ένα νησί 10 τετρ. χιλμ.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η προκλητική ρητορική συνεχίστηκε για ακόμη μία ημέρα από τον Ερντογάν.

Σε ομιλία του με αφορμή την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς τόνισε: «Πλέον ό,τι και να κάνουν, δεν μπορούν να μας σταματήσουν. Κουραστήκαμε με αυτό το παιχνίδι σκιών. Είναι αστείο (άλλες χώρες) να χρησιμοποιούν την Ελλάδα, που είναι ανίκανη, ως δόλωμα κατά μίας περιφερειακής και παγκόσμιας δύναμης όπως η Τουρκία».

Μάλιστα, με αφορμή και την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς και μιλώντας ενώπιον δικαστών, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Οι κινήσεις μας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο είναι κινήσεις για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ο λόγος της δράσης μας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο έχει στόχο την αναζήτηση του δικαίου και της δικαιοσύνης. Αγνοούν την μεγάλη έκταση της Τουρκίας 780.000 τετραγωνικών χιλιόμετρων. Η προσπάθεια εγκλωβισμού στις ακτές της, με ένα νησί 10 τετρ,χιλιόμετρων, είναι ξεκάθαρη έκφραση αδικίας και της μη δικαιοσύνης.
Βάζουν μπροστά μας ένα κράτος που σε όλη την ιστορία του κρύβεται πίσω απο άλλες χώρες , και προσπαθούν να φτάσουν στους δικούς τους κρυφούς στόχους. Κι αυτό είναι μεγάλη αδικία. Βαρεθήκαμε απο αυτό το παιχνίδι των σκιών. Άρχισε να γίνεται αστείο, ρίχνουν ένα κράτος το οποίο δεν έχει προκοπή ούτε στον εαυτό του και να το κάνουν ΔΌΛΩΜΑ μπροστά στην Τουρκία η οποία είναι μια περιφερειακή και παγκόσμια δύναμη».
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη Γαλλία, λέγοντας ότι «η εποχή των αποικιακών δυνάμεων έχει τελειώσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!