Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Έργο τέχνης, αξίας 500.000 δολαρίων, πέφτει θύμα βανδαλισμού…κατά λάθος
[Ελεύθερος Τύπος]: Έργο τέχνης, αξίας 500.000 δολαρίων, πέφτει θύμα βανδαλισμού…κατά λάθος

[Ελεύθερος Τύπος]: Έργο τέχνης, αξίας 500.000 δολαρίων, πέφτει θύμα βανδαλισμού…κατά λάθος

Έργο τέχνης αμερικανού καλλιτέχνη βανδαλίστηκε από ζευγάρι, που νόμιζε ότι μπορούσε να ζωγραφίσει πάνω του.

Ο…βανδαλισμός έλαβε χώρα σε εμπορικό κέντρο της Σεούλ στην Νότια Κορέα, όπου βρισκόταν εκτεθειμένο το έργο του Νεοϋορκέζου καλλιτέχνη Τζον Άντριου Περέλλο.

Το συγκεκριμένο έργο τέχνης είχε τεθεί σε δημοπρασία το 2016 και έκτοτε βρισκόταν στο εμπορικό κέντρο, ενώ μπροστά από αυτό βρίσκονταν επίσης εκτεθειμένα τα πινέλα και οι κουβάδες με μπογιά, που είχε χρησιμοποιήσει ο ζωγράφος για να το φιλοτεχνήσει.

Το ζευγάρι Νοτιοκορεατών θεώρησε πως το αφηρημένο έργο τέχνης ήταν αποτέλεσμα…. συλλογικής προσπάθειας, και πως ο καθένας που περνούσε από μπροστά του μπορούσε να του προσθέσει μια πινελιά, χρησιμοποιώντας τα σύνεργα που ήταν τοποθετημένα μπροστά του.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του εμπορικού κέντρου, οι δύο φιλότεχνοι νέοι προσέθεσαν στο έργο τέχνης τρεις μεγάλες μαύρες πινελιές.

Οι φρουροί ασφαλείας του συγκροτήματος συνέλαβαν το ζευγάρι λίγο πριν αποχωρήσει από το εμπορικό κέντρο, αλλά, καθώς η παρέμβασή τους θεωρήθηκε απόρροια ενός «αθώου λάθους», οι δύο νέοι αφέθηκαν λίγο αργότερα ελεύθεροι.

Ο υπεύθυνος της έκθεσης, Κανγκ Γουκ, δήλωσε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τον καλλιτέχνη σχετικά με το εάν το έργο τέχνης θα πρέπει να αποκατασταθεί, ή να αφεθεί ως έχει, μετά την παρέμβαση του ζεύγους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!