Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Έρευνα ΓΣΕΒΕΕ: Τα χρέη της πανδημίας «θηλιά» για την εστίαση [πίνακας]
[Ελεύθερος Τύπος]: Έρευνα ΓΣΕΒΕΕ: Τα χρέη της πανδημίας «θηλιά» για την εστίαση [πίνακας]

[Ελεύθερος Τύπος]: Έρευνα ΓΣΕΒΕΕ: Τα χρέη της πανδημίας «θηλιά» για την εστίαση [πίνακας]

ΙΩΑΝΝΑ ΦΕΝΤΟΥΡΗ (email protected)

Στις 31 Μαρτίου, καταστηματάρχες εστίασης θα παραδώσουν τα κλειδιά τους στην κυβέρνηση. Διαμαρτύρονται για το παρατεταμένο lockdown εξαιτίας του Covid-19, που θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους, και ζητούν να επαναλειτουργήσουν, άμεσα, έχοντας την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας, με τη λήψη μέτρων που θα τους επιτρέψουν να… ανασάνουν από τα χρέη και θα ενισχύσουν τη ρευστότητά τους.

Υπενθυμίζεται πως στις 10 Φεβρουαρίου έλαβε χώρα η συμβολική πρωτοβουλία συλλογής κλειδιών από επιχειρήσεις μαζικής εστίασης όλης της χώρας, με σκοπό να παραδοθούν -τέλη Μαρτίου, όπως αποφασίστηκε- στο Μέγαρο Μαξίμου από αντιπροσωπεία του κλάδου.

Με κατεβασμένα… ρολά από τις 3 Νοεμβρίου του 2020, οι καταστηματάρχες εστίασης αναμένουν, με αγωνία, να «κλειδώσει» και να ανακοινωθεί, επισήμως, η ακριβής ημερομηνία που θα μπορέσουν -όσες επιχειρήσεις διαθέτουν εξωτερικούς/ημιυπαίθριους χώρους, για αρχή- να ανοίξουν για να υποδεχθούν τους καταναλωτές.

Με βάση το τελευταίο, επικρατέστερο, σενάριο, αυτή η ημέρα τοποθετείται περί τα μέσα Απριλίου, πιθανόν στις 19/4. Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Εξετάζοντας τα στοιχεία που παραθέτει (από ΕΛ.ΣΤΑΤ. και ΓΣΕΒΕΕ) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) για τον κλάδο γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της ζημίας που προξενεί η πανδημία στις επιχειρήσεις εστίασης και κατ’ επέκταση στο σύνολο της οικονομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!