Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ερχονται αλλαγές στις αγροτικές επιδοτήσεις από το 2022
[Ελεύθερος Τύπος]: Ερχονται αλλαγές στις αγροτικές επιδοτήσεις από το 2022

[Ελεύθερος Τύπος]: Ερχονται αλλαγές στις αγροτικές επιδοτήσεις από το 2022

ΓΩΓΩ ΚΑΤΣΕΛΗ

Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στις επιδοτήσεις από το 2022, μετά την απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για μέγιστη σύγκλιση των ιστορικών δικαιωμάτων και αναδιανομή τους ανάλογα με την αγρονομική περιφέρεια, την καλλιέργεια κ.λπ.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι αγρότες λαμβάνουν μέχρι σήμερα υψηλά ποσά ενισχύσεων, λόγω των ιστορικών δικαιωμάτων που κατέχουν, θα χάσουν κάποιο ποσοστό, ενώ αντίθετα αυτοί που εισπράττουν λίγα χρήματα θα κερδίσουν.

«Σας ανακοινώνω την πολιτική βούληση της κυβέρνησής μας και της ηγεσίας του ΥπΑΑΤ να ολοκληρώσει τη σύγκλιση των ιστορικών δικαιωμάτων άμεσα, γρήγορα, ουσιαστικά, προς όφελος της νέας γενιάς των αγροτών μας, εξαλείφοντας μία χρόνια ανισότητα απέναντί τους. Εξασφαλίζουμε έτσι την ουσιαστικότερη στήριξη των νέων και τη δικαιότερη κατανομή δικαιωμάτων μεταξύ των παλαιότερων και της νέας γενιάς, κλείνοντας μια εκκρεμότητα ετών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αρμόδιο υπουργείο.

Και προσθέτει ότι παρόλο που η μεταρρυθμιστική ατζέντα της νέας ηγεσίας προσανατολιζόταν στην εφαρμογή της σύγκλισης από τη φετινή χρονιά, η καθυστέρηση της ψήφισης του μεταβατικού κανονισμού της Ε.Ε. (ο οποίος ψηφίστηκε στις 23 Δεκεμβρίου του 2020), που αποτελεί το θεσμικό πλαίσιο για τις εθνικές επιλογές, το ασφυκτικό περιθώριο υποβολής των προτάσεων της ελληνικής πλευράς μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου, καθώς και η ανάγκη πρότερης προεργασίας προς την κατεύθυνση αυτή αναβάλλουν τη σύγκλιση των ιστορικών δικαιωμάτων για την επόμενη χρονιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!