Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Επιστροφή στη μερική κανονικότητα για το λιανεμπόριο – Πώς πήγε η πρώτη μέρα
[Ελεύθερος Τύπος]: Επιστροφή στη μερική κανονικότητα για το λιανεμπόριο – Πώς πήγε η πρώτη μέρα

[Ελεύθερος Τύπος]: Επιστροφή στη μερική κανονικότητα για το λιανεμπόριο – Πώς πήγε η πρώτη μέρα

Μετά από 53 ημέρες και για τέταρτη φορά μέσα σε ένα χρόνο οι έμποροι της χώρας ανέβασαν νωρίς το πρωι τα ρολά των καταστημάτων τους με τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους να αποκτούν και πάλι δειλά δειλά ζωή.

H εμπορική κίνηση ωστόσο ήταν αρκετά υποτονική κατά την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων μέσω της μεθόδου των click away και click inside.

Κοινό τόπο για όλους αποτελεί η διαπίστωση ότι «τούτη την ώρα, μέριμνα όλων πρέπει να είναι η διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης». Το άνοιγμα του λιανεμπορίου μπορεί να έγινε με ένα υβριδικό μοντέλο λειτουργίας το οποίο ενδεχομένως να δημιουργεί και την εικόνα ανομοιογένειας, ωστόσο όπως τονίζουν παράγοντες της αγοράς, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ολική επαναφορά όταν το επιτρέψει η επιδημιολογική εικόνα.

Η πρώτη μέρα λειτουργίας απέδειξε ότι κάθε φορά είναι διαφορετική όταν ανοίγουν τα καταστήματα στην εποχή της πανδημίας, καθώς δεν είχε καθόλου τα χαρακτηριστικά του ανοίγματος του Ιανουαρίου.

Μολαταύτα είναι σαφές ότι το άνοιγμα των καταστημάτων είναι μια διαρκώς εξελισσόμενη διαδικασία η πορεία της οποίας θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των εμβολιασμών αλλά και την υποχώρηση των επιδημιολογικών φαινομένων.

Η εικόνα λοιπόν που παρουσίασε η αγορά υπό το βάρος των πιέσεων που έχει δημιουργήσει η πανδημία και το lockdown κρίνεται ικανοποιητική καθώς κίνηση υπήρχε όχι ωστόσο υπερβολική καθώς όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, αφού μπορεί να υπάρχουν προσφορές αλλά δεν είναι εκπτωτική περίοδος, ενώ και οι καταναλωτές βρίσκονται απέναντι σε μια ιδιότυπη κατάσταση την οποία προσπαθούν όπως και καταστηματάρχες και εργαζόμενοι να αφομοιώσουν και να διαχειριστούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!