Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Επιστρεπτέα προκαταβολή 1,7 δισ.: Ποιοι πηγαίνουν ταμείο με τζίρο αναφοράς 300 ευρώ- Επιδότηση το 50% του ποσού
[Ελεύθερος Τύπος]: Επιστρεπτέα προκαταβολή 1,7 δισ.: Ποιοι πηγαίνουν ταμείο με τζίρο αναφοράς 300 ευρώ- Επιδότηση το 50% του ποσού

[Ελεύθερος Τύπος]: Επιστρεπτέα προκαταβολή 1,7 δισ.: Ποιοι πηγαίνουν ταμείο με τζίρο αναφοράς 300 ευρώ- Επιδότηση το 50% του ποσού

Τάσος Δασόπουλος

Το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, που γίνεται το βασικό εργαλείο άμεσης παροχής ρευστότητας από το Δημόσιο προς τις επιχειρήσεις χωρίς τη μεσολάβηση και τις καθυστερήσεις, επιστρατεύεται και στο δεύτερο ολικό lockdown της οικονομίας διαθέτοντας 1 δισ. ευρώ στον 4ο και 700 εκατ. ευρώ στον 5ο κύκλο που θα ξεδιπλωθούν αυτόν και τον επόμενο μήνα.

Εκτός από τις δύο διαδοχές αυξήσεις του προϋπολογισμού, ο 4ος κύκλος (αρχικά είχε αναγγελθεί προϋπολογισμός 600 εκατ. ευρώ, που το Σάββατο έγινε 900 εκατ. ευρώ και τώρα 1 δισ. ευρώ) έχει και ειδικά χαρακτηριστικά προσαρμοσμένα στη συγκυρία, που θα διατηρηθούν και στον 5ο κύκλο.

Οι δικαιούχοι

Η περίμετρος των δικαιούχων διευρύνεται εντάσσοντας και τις νέες επιχειρήσεις που ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους μετά τον Μάρτιο, αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ το 50% που θα προκύψει από τον ειδικό αλγόριθμο του ΥΠΟΙΚ θα είναι μη επιστρεπτέο ποσό.

Επίσης θα υπάρξει και μια χαλάρωση των κριτηρίων για όσες επιχειρήσεις κλείνουν με κρατική εντολή. Ειδικότερα:

* Στον επόμενο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής θα ενταχθούν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με ατομικές επιχειρήσεις χωρίς υπαλλήλους και ταμειακή μηχανή.

Αυτή η κατηγορία των δικαιούχων θα λάβει 1.000 ευρώ από την επιστρεπτέα προκαταβολή IV και έως 1.000 από την επιστρεπτέα προκαταβολή V με μοναδική προϋπόθεση να εμφανίζουν μείωση τζίρου τουλάχιστον 20% και να έχουν τζίρο αναφοράς 300 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!