Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Επιστολή FIFA και UEFA σε Αυγενάκη
[Ελεύθερος Τύπος]: Επιστολή FIFA και UEFA σε Αυγενάκη

[Ελεύθερος Τύπος]: Επιστολή FIFA και UEFA σε Αυγενάκη

Με επιστολή τους στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, η FIFA και η UEFA ζητούν τη συνέχιση των συζητήσεων «για τον ελληνικό Αθλητικό Νόμο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμβατότητά του με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ».

Η FIFA και η UEFA υπενθυμίζουν πως υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, κατά τη συνάντηση στις 14 Ιουλίου, για αποστολή τεχνικής αντιπροσωπεία των στην Αθήνα «προκειμένου να συζητηθούν και αναζητηθούν λύσεις από κοινού με τους εκπροσώπους του γραφείου σας, με στόχο την εναρμόνιση συγκεκριμένων πτυχών του Ελληνικού Αθλητικού Νόμου με την υποχρέωση της ΕΠΟ να χειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και χωρίς αθέμιτη επιρροή, σε συμμόρφωση με το Καταστατικό της καθώς και τα Καταστατικά των FIFA και UEFA». Την εν λόγω επιστολή, οι FIFA και UEFA κοινοποίησαν στην ΕΠΟ και στον Υπουργό Επικρατείας Γεώργιο Γεραπετρίτη. Την επιστολή υπογράφουν ο Επικεφαλής Τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών FIFA Κένι Ζαν-Μαρί και ο Διευθυντής Τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς.

Αναλυτικά, οι FIFA και UEFA αναφέρουν στην επιστολή τους στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη:

«Συνάντηση με θέμα συζήτησης τον Ελληνικό Αθλητικό Νόμο

Αξιότιμε κύριε Αυγενάκη,

Παρακολουθήσαμε με μεγάλη ικανοποίηση την ομόφωνη υιοθέτηση του αναθεωρημένου Καταστατικού της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021. Επικυρώνοντας τις καταστατικές μεταρρυθμίσεις, τα Μέλη της ΕΠΟ έθεσαν ένα ορόσημο στην υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης, η οποία απορρέει απευθείας από τη Δήλωση Προθέσεων που είχε υπογραφεί μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας και των FIFA και UEFA, αντίστοιχα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το νέο Καταστατικό έθεσε τα θεμέλια για μια πιο σύγχρονη και εύρωστη ΕΠΟ και ότι θα παρέχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα απαιτούμενα εκείνα μέσα προκειμένου να καταστεί πιο βιώσιμο και πιο επιτυχημένο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!