Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Επιδοτήσεις για την τηλεργασία – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
[Ελεύθερος Τύπος]: Επιδοτήσεις για την τηλεργασία – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

[Ελεύθερος Τύπος]: Επιδοτήσεις για την τηλεργασία – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ

Τηλεργασία: Αποζημίωση όχι μόνον για τον εξοπλισμό (λάπτοπ κ.λπ.), αλλά ακόμη και για κάποια πάγια τα έξοδα του σπιτιού στα οποία μπορεί να περιλαμβάνεται και μέρος του ενοικίου, θα δικαιούνται οι εργαζόμενοι με καθεστώς τηλεργασίας.

Το προβλέπει στα «ψιλά γράμματα» το άρθρο 66 (παρ. 4) του εργασιακού νομοσχεδίου και μάλιστα η εν λόγω αναφορά συνοδεύεται και από τη θέσπιση νέων φοροαπαλλαγών για όλες τις επιχειρήσεις και εργοδότες, καθώς προβλέπεται ότι όλες οι δαπάνες που θα τους βαρύνουν για την τηλεργασία του προσωπικού τους θα είναι αφορολόγητες και εκπιπτόμενες από το φόρο εισοδήματος.

Το επίμαχο εδάφιο της παραγράφου 4 του άρθρου 66 για την τηλεργασία αναφέρει ότι: «Στη σύμβαση ή στη σχέση εργασίας (σ.σ.: που συνάπτει ο εργαζόμενος με τον εργοδότη για την τηλεργασία) ορίζεται ο τρόπος χρηματικής αποκατάστασης εκ μέρους του εργοδότη του ως άνω κόστους (σ.σ.: δαπάνες εξοπλισμού), καθώς και του κόστους, σε μηνιαία βάση, της χρήσης του οικιακού χώρου εργασίας του εργαζομένου. Οι σχετικές δαπάνες δεν αποτελούν αποδοχές, αλλά εκπιπτέα δαπάνη για την εργοδοτική επιχείρηση και δεν υπόκεινται σε οποιοδήποτε φόρο ή τέλος ούτε οφείλονται επί αυτών ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη ή εργαζομένου».

Τι σημαίνει

Αυτό που λέει το εδάφιο είναι ότι ο τηλεργαζόμενος, πέραν των δαπανών για τον εξοπλισμό της εξ αποστάσεως εργασίας, όπως η παροχή ηλεκτρονικού υπολογιστή, καρέκλας γραφείου κ.λπ., δικαιούται και κάποιας μορφής αποζημίωση για το κόστος χρήσης του σπιτιού του ως χώρου εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!