Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Επιδότηση ρεύματος: Αυτά είναι τα νέα ποσά – Οι δικαιούχοι
[Ελεύθερος Τύπος]: Επιδότηση ρεύματος: Αυτά είναι τα νέα ποσά – Οι δικαιούχοι

[Ελεύθερος Τύπος]: Επιδότηση ρεύματος: Αυτά είναι τα νέα ποσά – Οι δικαιούχοι

Επιδότηση ρεύματος: Ο Κώστας Σκρέκας προχώρησε σε ανακοινώσεις για το ύψος της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος μετά τις συνεχιζόμενες ανατιμήσεις στην αγορά, που επηρεάζουν άμεσα τους λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι η επιδότηση αυξάνεται σήμερα στα 39 ευρώ για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες.

Για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου, η επιδότηση αυξάνεται από τα 24 ευρώ στα 45 ευρώ ανά μήνα για Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ενέργειας, πρόκειται ουσιαστικά για υπερδιπλασιασμό της αύξησης καθώς αρχικά η κυβέρνηση είχε αυξήσει την επιδότηση από τα 9 ευρώ (τον Σεπτέμβριο) στα 18 ευρώ για τον μήνα Οκτώβριο.

«Ενισχύουμε το Ταμείο ενεργειακής μετάβασης με 620 εκατ. ευρώ από τα 150 εκατ. που αρχικά είχαμε διαθέσει» τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Αναλυτικά τα μέτρα

Για τους οικιακούς καταναλωτές ρεύματος και τις επιχειρήσεις που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής τάσης η επιδότηση αυξάνεται για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο στα 39 ευρώ τον μήνα, από 9 ευρώ που ήταν το Σεπτέμβριο και 18 ευρώ τον Οκτώβριο, με όριο κατανάλωσης τις 300 κιλοβατώρες τον μήνα. Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου η επιδότηση γίνεται 45 ευρώ μηνιαίως, από 24 ευρώ που ήταν τον Οκτώβριο.

Για τους καταναλωτές φυσικού αερίου, πέρα από την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης (στα 170 εκατ ευρώ από 80 εκατ.) και την έκπτωση 15% για την οικιακή κατανάλωση της ΔΕΠΑ Εμπορίας, θα εφαρμοστεί αναστολή των τελών χρήσης δικτύου για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!