Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: ΕΝΦΙΑ: Αυτοί οι ιδιοκτήτες έχουν έκπτωση στα ποσά που αναγράφονται στα εκκαθαριστικά
[Ελεύθερος Τύπος]: ΕΝΦΙΑ: Αυτοί οι ιδιοκτήτες έχουν έκπτωση στα ποσά που αναγράφονται στα εκκαθαριστικά

[Ελεύθερος Τύπος]: ΕΝΦΙΑ: Αυτοί οι ιδιοκτήτες έχουν έκπτωση στα ποσά που αναγράφονται στα εκκαθαριστικά

ΕΝΦΙΑ τριών ταχυτήτων έχει βεβαιώσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε περισσότερους από 6,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα καλούνται να πληρώσουν το φόρο που αναγράφεται στα εκκαθαριστικά σημειώματα, τα οποία αναρτήθηκαν στο TAXISnet το Σαββατοκύριακο.

Σε εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις, όμως, τα ποσά του ΕΝΦΙΑ, που πρέπει τελικά να πληρωθούν, δεν είναι αυτά που αναγράφουν τα αναρτημένα στο TAXISnet εκκαθαριστικά του φόρου, αλλά είναι άλλα, πολύ μικρότερα, ποσά τα οποία έχουν προκύψει λόγω συμψηφισμών των αρχικών οφειλών του ΕΝΦΙΑ με ποσά επιστροφών φόρου που δικαιούνται να εισπράξουν φέτος από διάφορες αιτίες.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτών, πρόκειται για ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων στους οποίους η ΑΑΔΕ έχει προβεί σε μείωση του οφειλόμενου ΕΝΦΙΑ, λόγω αφαίρεσης του ποσού της έκπτωσης φόρου που δικαιούνται επειδή υποχρεώθηκαν να εισπράξουν από τους μισθωτές τους τα ενοίκια των μηνών Μαρτίου-Ιουνίου 2020 μειωμένα κατά 40%.

Οι μειώσεις που έγιναν στον ΕΝΦΙΑ ισοδυναμούν, στις περιπτώσεις αυτές, με το 30% των μη εισπραχθέντων ποσών των ενοικίων. Επιπλέον, σε πολλές από τις περιπτώσεις αυτές τα ποσά ΕΝΦΙΑ, που πρέπει τελικά να πληρωθούν, είναι μειωμένα και επειδή έχουν αφαιρεθεί από τις αρχικές οφειλές του ΕΝΦΙΑ ποσά που ισοδυναμούν:

α) με το 25% των εφάπαξ εξοφληθέντων ποσών ΦΠΑ των περιοδικών δηλώσεων του πρώτου ή και του δεύτερου τριμήνου του 2020 ή των μηνών Μαρτίου-Ιουλίου 2020,

β) με το 2% του φετινού φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, λόγω έκπτωσης η οποία ενεργοποιήθηκε τώρα επειδή ο φόρος αυτός είχε εξοφληθεί εφάπαξ πριν από το τέλος Ιουλίου, όταν ακόμη δεν είχε νομοθετηθεί η έκπτωση αυτή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!