Σάββατο, 10 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ένας χρόνος μέτρα στήριξης: Πώς μοιράστηκαν 27 δισ. ευρώ νοικοκυριά και  επιχειρήσεις
[Ελεύθερος Τύπος]: Ένας χρόνος μέτρα στήριξης: Πώς μοιράστηκαν 27 δισ. ευρώ νοικοκυριά και  επιχειρήσεις

[Ελεύθερος Τύπος]: Ένας χρόνος μέτρα στήριξης: Πώς μοιράστηκαν 27 δισ. ευρώ νοικοκυριά και  επιχειρήσεις

Τάσος Δασόπουλος (email protected)

Embed
Copy and paste this HTML code into your webpage to embed.

Τα 27 δισ. ευρώ έχει φτάσει το κόστος των μέτρων στήριξης της οικονομίας σε επιχειρήσεις και εργαζομένους για τους δώδεκα μήνες της πανδημίας, δηλαδή από την αρχή της κρίσης του κορονοϊού μέχρι και τέλη Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, με βάση τον απολογισμό που κάνει το υπουργείο Οικονομικών, τα 27 δισ. ευρώ μοιράστηκαν μέσα από συνολικά 15 παρεμβάσεις ως εξής:

1) 6,8 δισ. ευρώ με τους πρώτους πέντε κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής σε 544.591 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

2) Περίπου 500 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 500.000 ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 20 άτομα.

3) 3 δισ. ευρώ για την καταβολή αποζημιώσεων ειδικού σκοπού των 534 ευρώ σε 1.727.577 δικαιούχους, ενώ επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ είναι το κόστος πλήρους κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών τους.

4) 270 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών των υπαλλήλων των εποχικών επιχειρήσεων και των ξενοδοχείων δωδεκάμηνης λειτουργίας.

5) Αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων ύψους 1,5 δισ. ευρώ, ενώ σε επιπλέον 250 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι εκπτώσεις ΦΠΑ και φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών όσων πλήρωσαν εμπρόθεσμα.

6) 1 δισ. ευρώ σε παράταση επιδομάτων ανεργίας, ενώ δόθηκε επιπλέον επίδομα 400 ευρώ σε όσους κατέστησαν μακροχρόνια άνεργοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!