Τρίτη, 13 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ένας χρόνος gov.gr: 94 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές αντί για ουρές ταλαιπωρίας – Για άυλη συνταγογράφηση τα περισσότερα «κλικ» [πίνακας]
[Ελεύθερος Τύπος]: Ένας χρόνος gov.gr: 94 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές αντί για ουρές ταλαιπωρίας – Για άυλη συνταγογράφηση τα περισσότερα «κλικ» [πίνακας]

[Ελεύθερος Τύπος]: Ένας χρόνος gov.gr: 94 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές αντί για ουρές ταλαιπωρίας – Για άυλη συνταγογράφηση τα περισσότερα «κλικ» [πίνακας]

ΓΩΓΩ ΚΑΤΣΕΛΗ

Eνας χρόνος συμπληρώθηκε από την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης, gov.gr, όπου συγκεντρώνονται οι ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχει το Eλληνικό Δημόσιο.

Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 94 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές εξοικονομώντας για τους πολίτες χρόνο και επισκέψεις στις αντίστοιχες δημόσιες υπηρεσίες.

Ο αριθμός αυτός είναι πάνω από 10 φορές μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο του 2018, οπότε κι έγιναν 8,78 εκατ. συναλλαγές, και σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερος από αυτόν του 2019 (34,7 εκατ. συναλλαγές).

Αν και αρχικά το gov.gr λειτούργησε με 501 ψηφιακές υπηρεσίες, σήμερα μετρά 1.138 και εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες.

Το πρώτο βήμα στην ψηφιακή επανάσταση του Δημοσίου έγινε με τις υπεύθυνες δηλώσεις και τις εξουσιοδοτήσεις.

Ενδεικτικά μέσα σε ένα χρόνο υπογράφηκαν ψηφιακά 2.153.947 υπεύθυνες δηλώσεις και με τον ίδιο τρόπο εκδόθηκαν 851.368 εξουσιοδοτήσεις. Το ίδιο διάστημα από το gov.gr εκδόθηκαν 1.010.972 πιστοποιητικά Δημοτολογίου και 156.726 ληξιαρχικές πράξεις, ενώ κατατέθηκαν 63.888 αιτήσεις προς τα ΚΕΠ για τα ανάλογα πιστοποιητικά.

Οι υπηρεσίες του Δημοσίου που συγκέντρωσαν τα περισσότερα «κλικ» ήταν αυτές που σχετίζονται με την άυλη συνταγογράφηση, η οποία απαλλάσσει τους πολίτες από την υποχρέωση να επισκέπτονται κάποιον γιατρό για να τους συνταγογραφήσει φάρμακα ή να τους δώσει παραπεμπτικά για τις εξετάσεις τους, καθώς πλέον μπορούν να τα κάνουν με SMS στο κινητό τους ή με μήνυμα στο e-mail τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!