Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Εμβόλιο κατά της παχυσαρκίας σε 5 χρόνια!
[Ελεύθερος Τύπος]: Εμβόλιο κατά της παχυσαρκίας σε 5 χρόνια!

[Ελεύθερος Τύπος]: Εμβόλιο κατά της παχυσαρκίας σε 5 χρόνια!

Θα μπορούσε κανείς κάνοντας ένα εμβόλιο να χάσει πάνω από έξι κιλά μέσα σ’ ένα μήνα και, μάλιστα, χωρίς στερητικές δίαιτες και προγράμματα εξαντλητικής άσκησης;

«Ναι, και όχι μόνο αυτό…», απαντούν Βρετανοί επιστήμονες που παρασκεύασαν ένα εμβόλιο κατά της παχυσαρκίας το οποίο, όπως ισχυρίζονται, είναι η πιο «συναρπαστική» θεραπεία μέχρι σήμερα για την ασθένεια που πλήττει άνδρες και γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας! Επιπλέον, όπως λένε, το εμβόλιο μπορεί να βοηθήσει παχύσαρκους διαβητικούς ασθενείς να απαλλαγούν και από τα χάπια τους!

Το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από επιστήμονες στο Imperial College του Λονδίνου,δοκιμάζεται ήδη σε ανθρώπους. Τα αποτελέσματα είναι τόσο ενθαρρυντικά που οι Βρετανοί επιστήμονες πιστεύουν πως θα είναι έτοιμο για να διατεθεί στην αγορά σε πέντε χρόνια.

Πώς λειτουργεί το εμβόλιο. Τι σηματοδοτεί για τους διαβητικούς

Με το εμβόλιο εγχύονται τρεις ορμόνες, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να καταναλώνουν κατά 30% λιγότερη ποσότητα φαγητού. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το φάρμακο ήταν τόσο επιτυχημένο στις δοκιμές, που ορισμένα από τα άτομα ήταν σε θέση να σταματήσουν να παίρνουν το φάρμακο για τον διαβήτη.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 20 ασθενών στους οποίους χορηγήθηκαν τρεις ορμόνες μέσω ενός έμπλαστρου και μιας αντλίας. Τα άτομα αυτά έχασαν σε ένα μήνα από 1,8 έως 8,6 κιλά.

Ο καθηγητής σερ Στιβ Μπλουμ, επικεφαλής ερευνητής και επικεφαλής στο τμήμα Διαβήτη, Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού στο Imperial College, δήλωσε ότι τα ευρήματα έδωσαν ελπίδα για τη δημιουργία μιας θεραπείας σε πέντε χρόνια που θα μπορούσε να είναι εξίσου αποτελεσματική για την απώλειας βάρους με την χειρουργική επέμβαση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!