Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Εμβολιασμός: Πώς επιλέγω το εμβόλιο που θα κάνω
[Ελεύθερος Τύπος]: Εμβολιασμός: Πώς επιλέγω το εμβόλιο που θα κάνω

[Ελεύθερος Τύπος]: Εμβολιασμός: Πώς επιλέγω το εμβόλιο που θα κάνω

Εμβολιασμός: «Όλα τα εμβόλια είναι για όλους» αυτή είναι η επίσημη τοποθέτηση των ιθυνόντων, που χειρίζονται την ομαλή διεξαγωγή της εμβολιαστικής εκστρατείας «Ελευθερία» με μόνιμο στοίχημα να υψωθεί όσο το δυνατόν συντομότερο το πολυπόθητο «τείχος ανοσίας».

Όμως, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες, διεξάγεται ένας παράλληλος διάλογος για το πώς μπορεί να «κλέψει» κανείς την πλατφόρμα emvolio.gov.gr, επιλέγοντας (δια της πλαγίας οδού, δεδομένου ότι δεν παρέχεται σχετική επιλογή) το εμβόλιο της αρεσκείας του.

Εμβολιασμός: Η δημιουργία ανοσίας

Ενα από τα επιχειρήματα που αναφέρονται συχνότερα είναι ότι καθυστερεί σημαντικά η δημιουργία ανοσίας, με αποτέλεσμα να παρατείνεται η αγωνία. Όμως, τα επιστημονικά δεδομένα καταρρίπτουν την ανησυχία αυτή, καθώς προκύπτει ότι παρέχεται προστασία πάνω από 70% (και στους ηλικιωμένους) που μεταφράζεται σε προστασία από σοβαρή ασθένεια, ανάγκη για νοσηλεία και θάνατο ακόμη και μετά την πρώτη δόση.

Έρευνα για θρομβώσεις

Επιπρόσθετα, ορισμένοι πολίτες εμφανίζονται ανήσυχοι σχετικά με τα θρομβοεμβολικά επεισόδια που έχουν καταγραφεί (αφορούν σε 28 περιπτώσεις σε σύνολο 17 εκατομμυρίων εμβολιασμών). Μάλιστα, υπό τις εξελίξεις αυτές, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου έχει τοποθετηθεί υπέρ της συνέχισης των εμβολιασμών, τονίζοντας ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων, ενώ παράλληλα διεξάγεται σχετική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει αιτιώδης σχέση του εμβολίου με τις παρενέργειες αυτές.

Η πλάγια οδός

Ωστόσο, παρά τις καθησυχαστικές επιστημονικές τοποθετήσεις ορισμένοι πολίτες όταν διαπιστώνουν ότι το προγραμματισμένο ραντεβού τους αφορά σε εμβολιασμό με δόση της AstraZeneca, όπως αναφέρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιχειρούν να επιλέξουν άλλες ημερομηνίες και εμβολιαστικά κέντρα ακόμη και με την αλλαγή ΤΚ, ευελπιστώντας σε εναλλακτικές λύσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!