Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ελπιδοφόρος: Παράγοντας ενότητας η Αρχιεπισκοπή Αμερικής – Διεκδικούμε τα δίκαια του ελληνισμού
[Ελεύθερος Τύπος]: Ελπιδοφόρος: Παράγοντας ενότητας η Αρχιεπισκοπή Αμερικής – Διεκδικούμε τα δίκαια του ελληνισμού

[Ελεύθερος Τύπος]: Ελπιδοφόρος: Παράγοντας ενότητας η Αρχιεπισκοπή Αμερικής – Διεκδικούμε τα δίκαια του ελληνισμού

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: «Ιστορική» χαρακτηρίζει την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Νέα Υόρκη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, αναφερόμενος στην 30ή επέτειο της ενθρονίσεώς του και στα θυρανοίξια του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο «σημείο μηδέν».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Action24» ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής προχώρησε σε μια αποτίμηση της επίσκεψης του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας στη Νέα Υόρκη, τονίζοντας ότι «η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Νέα Υόρκη είναι από τη φύση της ιστορική διότι όχι μόνο ο Πατριάρχης επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες επίσημα ύστερα από 12 χρόνια, αλλά και έρχεται για να εορτάσει την ιστορική 30ή επέτειο της ενθρονίσεώς του και να κάνει και τα θυρανοίξια του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, ο οποίος επίσης συνδέεται με ιστορικά γεγονότα, τα οποία έχουν σχέση όχι μόνο με την Αμερική, αλλά και με όλο τον κόσμο. Βέβαια, από οργανωτική άποψη, τώρα που ολοκληρώθηκε η επίσκεψη μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος, αλλά, για να είμαστε ειλικρινείς, ό,τι ήταν να πάει στραβά πήγε στραβά. Μπορούσε να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή, διότι σκεφτείτε ότι υποδέχεστε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Αμερική και την επόμενη ημέρα αναγκάζεστε να τον πάτε στο νοσοκομείο.

Μπορούσε να ανατραπεί το σύμπαν, αλλά φαίνεται ότι για άλλη μία φορά αποδεικνύεται πως όλα είναι στην πρόνοια του Θεού και ό,τι έγινε έγινε για το καλό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!