Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ο Έλον Μασκ κατάφερε να… εκτοπίσει τον Ζούκερμπεργκ και είναι πλέον ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο!
[Ελεύθερος Τύπος]: Ο Έλον Μασκ κατάφερε να… εκτοπίσει τον Ζούκερμπεργκ και είναι πλέον ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο!

[Ελεύθερος Τύπος]: Ο Έλον Μασκ κατάφερε να… εκτοπίσει τον Ζούκερμπεργκ και είναι πλέον ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο!

Η περιουσία του Έλον Μασκ αποτιμάται πλέον στα 115 δισεκατομμύρια δολάρια, ανεβάζοντάς τον στην τρίτη θέση της κατάταξης με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, «σκαρφαλώνοντας» πάνω από τον ιδρυτή του facebook, Mark Zuckeberg όπως αναφέρει η Bloomberg.

Η αύξηση πλούτου του Μασκ οφείλεται κυρίως στη ραγδαία άνοδο των μετοχών της TESLA κατά 12%, η οποία σημειώθηκε τη Δευτέρα έπειτα από τον διαχωρισμό των μετοχών της Tesla με αναλογία 5 από μία. Επακόλουθο αυτού ήταν το να γίνει ο Έλον Μασκ ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index φέρνοντάς τον κάτω μόνο από τους Bill Gates and Jeff Bezos.

Οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου σύμφωνα με τη λίστα είναι:

  • Jeff Bezos
  • Bill Gates
  • Elon Musk
  • Mark Zuckerberg
  • Bernard Arnault

Ο Μάσκ είναι επίσης ιδρυτής πολλών άλλων εταιριών, συμπεριλαμβανομένων της SpaceX, The Boring Company, Hyperloop και OpenAI. Οι μετοχές της Tesla έχουν ήδη αυξηθεί κατά περίπου 500% μέσα στο 2020 και η αξία της εταιρίας αυτή την στιγμή ανέρχεται στα 475 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο τρόπος πληρωμής του Μασκ, όπως έχει εγκριθεί από τους μετόχους Tesla το 2018 δεν του δίνει μισθό ή έξτρα μπόνους. Αντ’ αυτού ο Διευθύνων Σύμβουλος πληρώνεται σε εκατομμύρια μετοχές, οι οποίες έχουν πλέον αξία δισεκατομμυρίων. Έχει λάβει ήδη δύο πληρωμές πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων έπειτα από κάποια κέρδη που πέτυχε η εταιρία και αναμένει να λάβει άλλη μία πληρωμή σύντομα. Ο Μάσκ κατέχει περισσότερο από το 18% των μετοχών της εταιρείας, ποσό τρεις φορές μεγαλύτερο από τον επόμενο μεγαλύτερο μέτοχο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!