Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ελλάς-Γαλλία συμμαχία: Αλλάζουν οι ισορροπίες στη Μεσόγειο – Άμεση στρατιωτική συνδρομή και 3+1 Belhara – Όλα όσα προβλέπει η αμυντική συμφωνία
[Ελεύθερος Τύπος]: Ελλάς-Γαλλία συμμαχία: Αλλάζουν οι ισορροπίες στη Μεσόγειο – Άμεση στρατιωτική συνδρομή και 3+1 Belhara – Όλα όσα προβλέπει η αμυντική συμφωνία

[Ελεύθερος Τύπος]: Ελλάς-Γαλλία συμμαχία: Αλλάζουν οι ισορροπίες στη Μεσόγειο – Άμεση στρατιωτική συνδρομή και 3+1 Belhara – Όλα όσα προβλέπει η αμυντική συμφωνία

Αλλάζουν οι ισορροπίες στη Μεσόγειο μετά την ιστορία συμφωνία της Γαλλίας με την Ελλάδα.

Μητσοτάκης και Μακρόν συμφώνησαν για άμεση άμεση στρατιωτική συνδρομή της Γαλλίας προς την Ελλάδα και αντιστρόφως, σε περίπτωση που υπάρξει επίθεση από τρίτη χώρα, ακόμη και αν αυτή η χώρα είναι μέσα στο πλαίσιο των συμμαχιών τους (όπως π.χ. η Τουρκία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ).

Επίσης η Ελλάδα θα παραλάβει 3+1 φρεγάτες Belhara με πλήρη εξοπλισμό αεράμυνας και ανθυποβρυχιακού πολέμου και δυνατότητες να καταρρίπτουν εναέριους στόχους σε πολύ μεγάλες αποστάσεις.
Όπως έλεγαν κυβερνητικά στελέχη, η κυβέρνηση εξοπλίζει το Πολεμικό Ναυτικό με το βλέμμα στο μέλλον, καθώς οι 3 φρεγάτες (με option για άλλη μια), αγοράζονται από την Ελλάδα στην πιο συμφέρουσα τιμή, με πλήρη οπλισμό και με χρόνο παράδοσης-ρεκόρ. Η πρώτη υπερσύγχρονη «ψηφιακή» φρεγάτα αναμένεται να παραδοθεί το 2025 και η τελευταία το 2026.
Επίσης συζητείται για το άμεσο μέλλον η εξασφάλιση 3 υπερσύγχρονων κορβετών Gowind (με option για άλλη μία) με πλήρη εξοπλισμό.

Το Πολεμικό Ναυτικό μας για αρκετά χρόνια είχε αδικηθεί στα εξοπλιστικά (λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι η Ελλάδα είναι κατ’ εξοχήν ναυτική χώρα) ενώ πολλά από τα πλοία επιφανείας μας, ήταν και είναι στο δυναμικό του στόλου μας πολλά χρόνια και ασφαλώς η «γήρανσή» τους είχε και έχει προκαλέσει πολλά κενά και εμφανείς αδυναμίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!