Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ελιγμοί… διαφυγής ΣΥΡΙΖΑ για την απόκτηση των Rafale
[Ελεύθερος Τύπος]: Ελιγμοί… διαφυγής ΣΥΡΙΖΑ για την απόκτηση των Rafale

[Ελεύθερος Τύπος]: Ελιγμοί… διαφυγής ΣΥΡΙΖΑ για την απόκτηση των Rafale

Γ. ΑΠΕΡΓΗΣ

Στην Ολομέλεια εισάγεται σήμερα το πρωί για συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για την έγκριση των σχεδίων συμβάσεων ενίσχυσης της άμυνας με την απόκτηση των 18 μαχητικών Rafale που θα αυξήσουν το πλεονέκτημα ισχύος στην Πολεμική μας Αεροπορία.

Χθες στην Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ψηφίσθηκε με αυξημένη πλειοψηφία το νομοσχέδιο και επί των άρθρων και στο σύνολό του καθώς το υπερψήφισαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση.

Το ΚΚΕ επικαλούμενο την πάγια θέση του ως ΝΑΤΟικών συμφερόντων εξοπλισμούς το καταψήφισε, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ 25 επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Η στάση αυτή ειδικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε το σχόλιο του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου που εύστοχα παρατήρησε πως δεν ξέρω εάν ο ΣΥΡΙΖΑ «αμφιταλαντεύεται πραγματικά στο να πει το «ναι» επί της αρχής ή μέσα από αυτή την στάση προσπαθεί να βρει τρόπο για να την καταψηφίσει»!

«Καρφί» αυτό του κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου απόλυτα εύλογο καθώς η θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως «εμείς λέμε «ναι» στην επιλογή των Rafale», αλλά οι συμβάσεις που έχουν καταρτιστεί δεν είναι επωφελείς και θα πρέπει να αλλάξουν για να συναινέσουμε !

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας για μια ακόμα συνεδρίαση εξήγησε σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τους λόγους γιατί δεν ευσταθούν οι επικρίσεις περί λεόντειας συμφωνίας υπέρ των Γάλλων, ότι όπως εμπροσθοβαρείς είναι οι καταβολές άλλο τόσο εμπροσθοβαρείς είναι και οι παραδόσεις αεροσκαφών και των όπλων τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!