Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Εκλογές στη Γερμανία: Τα κλειδιά της Καγκελαρίας παραμένουν στη… Μέρκελ – 1,5% μπροστά οι Σοσιαλδημοκράτες, ιστορική ήττα για Χριστιανοδημοκράτες – Τα σενάρια σχηματισμού κυβέρνησης
[Ελεύθερος Τύπος]: Εκλογές στη Γερμανία: Τα κλειδιά της Καγκελαρίας παραμένουν στη… Μέρκελ – 1,5% μπροστά οι Σοσιαλδημοκράτες, ιστορική ήττα για Χριστιανοδημοκράτες – Τα σενάρια σχηματισμού κυβέρνησης

[Ελεύθερος Τύπος]: Εκλογές στη Γερμανία: Τα κλειδιά της Καγκελαρίας παραμένουν στη… Μέρκελ – 1,5% μπροστά οι Σοσιαλδημοκράτες, ιστορική ήττα για Χριστιανοδημοκράτες – Τα σενάρια σχηματισμού κυβέρνησης

Γερμανικές εκλογές: Οριακό είναι το προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) έναντι της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU).

Mε βάση τα μέχρι αποτελέσματα του δικτύου «ARD», το κόμμα SPD προηγείται με 25,9% έναντι του CDU με 24,2%. Ετσι Οι Σοσιαλδημοκράτες καταλαμβάνουν 205 έδρες και οι Χριστιανοδημοκράτες 195 έδρες .
Αν δεν μεταβληθεί το αποτέλεσμα, τότε το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών θα είναι η ισχυρότερη δύναμη στη Γερμανία για πρώτη φορά από το 2002. Έπονται οι Πράσινοι, με ποσοστό 13,8%, το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών ( FDP) με 11,7%, το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) με ποσοστό 10,9% και το κόμμα της Αριστεράς με ποσοστό 5%.

Με βάση αυτά τα δεδομένα είναι εφικτός ένας «μεγάλος» συνασπισμός SPD-CDU/CSU, ένας συνασπισμός «Τζαμάικα» με CDU/CSU, Πράσινους, FDP, ένας συνασπισμός «φανάρι κυκλοφορίας» με SPD, Πράσινους, FDP, ενώ δεν είναι εφικτός ο συνασπισμός SPD, Πρασίνων, Αριστεράς.

Το σίγουρο είναι ότι και μετά τις εκλογές τα κλειδιά της Καγκελαρίας θα τα έχει η Άνγκελα Μέρκελ και θα συνεχίσει να τα έχει για πολύ καιρό ακόμη. Μάλιστα υπάρχει περίπτωση να είναι σε αυτή τη θέση και μετά τα Χριστούγεννα αν και όπως είπε ο Σολτς ο ίδιος εύχεται να είναι αυτός που θα εκφωνήσει ο χριστουγεννιάτικο μήνυμα.

Ο Όλαφ Σολτς υποστήριξε ότι οι ψηφοφόροι έδωσαν στο κόμμα του «πολύ καθαρή εντολή» για να ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι αν και μία σύμπραξη Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων θα ήταν θετική, η εμπλοκή τρίτου κόμματος θα έκανε την κατάσταση περίπλοκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!