Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Εγκληματική Οργάνωση Χρυσή Αυγή: Ζήτησαν να μη φυλακιστούν γιατί έχουν παιδιά και… πρόβατα
[Ελεύθερος Τύπος]: Εγκληματική Οργάνωση Χρυσή Αυγή: Ζήτησαν να μη φυλακιστούν γιατί έχουν παιδιά και… πρόβατα

[Ελεύθερος Τύπος]: Εγκληματική Οργάνωση Χρυσή Αυγή: Ζήτησαν να μη φυλακιστούν γιατί έχουν παιδιά και… πρόβατα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ

Με τη διαδικασία επί των αιτημάτων αναστολής των καταδικασθέντων συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο έδωσε τη δυνατότητα σε όσους κρίθηκαν ένοχοι να εξετάσουν μάρτυρες, προκειμένου να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς τους και να μπορέσει έτσι να γίνει δεκτό το αίτημά τους να μείνουν εκτός φυλακής, μέχρι να τελειώσει η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκαν συγγενείς και φίλοι των κατηγορουμένων, όπως ο πατέρας του Κώστα Μπαρμπαρούση, στον οποίο έχει επιβληθεί ποινή 6 ετών. Ο κ. Ηλίας Μπαρμπαρούσης οδηγήθηκε υποβασταζόμενος μπροστά στους δικαστές από το γιο του, αφού όπως είπε αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα όρασης.

«Ο γιος μου ασχολείται με τα χωράφια μας, τα πρόβατά μας, βοηθάει σε όλες τις δουλειές, αν τυχόν μπει στη φυλακή εγώ είμαι τελειωμένος», ανέφερε, ενώ σε ερώτηση της προέδρου Μ. Λεπενιώτη απάντησε πως ο γιος του έχει τρία παιδιά με την πρώην σύζυγό του, τα οποία φροντίζει. Μετά την κατάθεση του πατέρα του, ο Κων/νος Μπαρμπαρούσης ζήτησε από το δικαστήριο να αποχωρήσει, με την πρόεδρο να του απαντά «πεντέμισι χρόνια τώρα, πρώτη φορά σας είδαμε». «Είχα έρθει και στην απολογία μου», υπενθύμισε ο ίδιος επιστρέφοντας στο εδώλιο, από όπου αποχώρησε ξανά λίγες ώρες αργότερα.

Πάντως, στο δικαστήριο βρέθηκαν χθες και άλλοι πρώην βουλευτές και συγκεκριμένα ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος που καταδικάστηκε σε ποινή 10 ετών ως διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Πολύβιος Ζησιμόπουλος, στους οποίους επιβλήθηκε ποινή επτά και έξι ετών αντίστοιχα, για ένταξη και συμμετοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!