Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αίγυπτος: Κοσμοσυρροή στους «χιονόλοφους» της χώρας, λίγο έξω από τη Σαχάρα [εικόνες & βίντεο]
[Ελεύθερος Τύπος]: Αίγυπτος: Κοσμοσυρροή στους «χιονόλοφους» της χώρας, λίγο έξω από τη Σαχάρα [εικόνες & βίντεο]

[Ελεύθερος Τύπος]: Αίγυπτος: Κοσμοσυρροή στους «χιονόλοφους» της χώρας, λίγο έξω από τη Σαχάρα [εικόνες & βίντεο]

Η Αίγυπτος γίνεται για ακόμη μια φορά διάσημη, χάρη σε μια νέα και ιδιαίτερη τουριστική της ατραξιόν, τους λόφους της από… «χιόνι».

Εντύπωση προκαλούν οι φωτογραφίες, που εικονίζουν ανθρώπους να διασκεδάζουν πάνω σε λόφους που, φαινομενικά, αποτελούνται από χιόνι.

Η Αίγυπτος δεν είναι μια χώρα που φημίζεται για το χιόνι της και όμως, οι φωτογραφίες αυτές είναι πέρα για πέρα αληθινές.

Τραβηγμένες στο λιμάνι Φουάντ της Αιγύπτου, στο βόρειο άκρο της διώρυγας του Σουέζ και στις παρυφές της ερήμου Σαχάρα, οι εικόνες στην πραγματικότητα απεικονίζουν λόφους από αλάτι, οι οποίοι έχουν προκύψει από την επεξεργασία του άλατος στις αλυκές της περιοχής.

Το αλάτι συγκεντρώνεται και δημιουργεί αυτούς τους λόφους όταν το θαλασσινό νερό που μαζεύεται στις αλυκές σε μεγάλη ποσότητα, εξατμίζεται ήδη με το πρώτο πρωινό φως.

Παρόλο που αποτελούνται από αλάτι, οι λόφοι έχουν γίνει δημοφιλής ατραξιόν ανάμεσα στους ντόπιους αλλά και σε ξένους, που επιχειρούν ακόμη και να κάνουν επάνω τους…σκι.

Ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, οι Αιγύπτιοι αξιοποιούν τους λόφους για να…αναπληρώσουν την έλλειψη σε χιόνι που παρατηρείται στη χώρα τους.

Έτσι, είναι δεκάδες οι επισκέπτες που ναυλώνουν ένα φέρι, προκειμένου να διασχίσουν με αυτό τη διώρυγα του Σουέζ και να φτάσουν στις αλυκές.

Παρόλο που οι λόφοι από αλάτι δεν χαρακτηρίζονται από τις χαμηλές θερμοκρασίες των…διδύμων τους λόφων από χιόνι, φαίνεται πως και πάλι προσφέρουν δροσιά και ανανέωση στους επισκέπτες τους: Σύμφωνα με πολλούς, το θαλασσινό αλάτι έχει την ιδιότητα να «αποφορτίζει» τον οργανισμό μας από την αρνητική ενέργεια, κάτι που λένε πως συμβαίνει κι όταν κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα.

Πέραν αυτού, οι λόφοι από αλάτι της Αιγύπτου συνδέονται και με έναν άλλο τρόπο με το χιόνι, αφού το μεγαλύτερο μέρος του αλατιού εξάγεται σε άλλες χώρες και χρησιμεύει στο λιώσιμο των πάγων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!