Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Εγκαινιάστηκε στο Γεράκι η δομή διδασκαλίας υφαντικής τέχνης
[Ελεύθερος Τύπος]: Εγκαινιάστηκε στο Γεράκι η δομή διδασκαλίας υφαντικής τέχνης

[Ελεύθερος Τύπος]: Εγκαινιάστηκε στο Γεράκι η δομή διδασκαλίας υφαντικής τέχνης

Εγκαινιάστηκε την Κυριακή 18 Ιουλίου η Δομή Διδασκαλίας Υφαντικής τέχνης στο Γεράκι της Λακωνίας, στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητας Λακωνίας, σε συνεργασία με την Α.Ε. «Πάρνωνας» και με την υποστήριξη του Δήμου Ευρώτα και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι η δημιουργία δομής διδασκαλίας της υφαντικής τέχνης στο Γεράκι «αποτελεί χρέος απέναντι στην ιστορία και την παράδοση του συγκεκριμένου τόπου. Η δομή αυτή προέκυψε από τη συνεργασία, τη συνέργεια, την ένωση δυνάμεων, για την ανάδειξη αυτής της υπέροχης τέχνης αλλά και για την προβολή της ευρύτερης περιοχής. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στήριξε εξ ολοκλήρου οικονομικά τη δομή διδασκαλίας και θα συνεχίσει να το κάνει στο μέλλον. Εντυπωσιάζομαι κάθε φορά που αντικρίζω τις δημιουργίες αυτές, αξίζει να αναφέρω επίσης, ότι στα μέσα του 19ου αιώνα το Γεράκι έλαβε το πρώτο βραβείο στη Διεθνή Εκθεση του Παρισιού για τα υφαντά του. Προφανώς οφείλουμε να διατηρήσουμε την ιστορία και την παράδοση αυτής της τέχνης και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να αποτελέσει αυτή η παράδοση συγκριτικό πλεονέκτημα για το μέλλον».

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Π. Νίκας τόνισε ότι η Περιφέρεια θα θεσμοθετήσει μια μόνιμη οικονομική στήριξη για τη σχολή υφαντικής διδασκαλίας ενώ θα εξεύρει και τους τρόπους ώστε με κάθε ευκαιρία να προβληθεί περισσότερο αυτή η τέχνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!