Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Έφτασε στην Ελλάδα ως ασυνόδευτος ανήλικος και πλέον στοχεύει στην Παραολυμπιάδα του Παρισιού
[Ελεύθερος Τύπος]: Έφτασε στην Ελλάδα ως ασυνόδευτος ανήλικος και πλέον στοχεύει στην Παραολυμπιάδα του Παρισιού

[Ελεύθερος Τύπος]: Έφτασε στην Ελλάδα ως ασυνόδευτος ανήλικος και πλέον στοχεύει στην Παραολυμπιάδα του Παρισιού

Ο φωτεινός πίνακας του Καυταντζογλείου άναψε και δίπλα στο όνομα του Ναντίμ Άχμαντ εμφανίστηκε η επίδοση 55.55. Είχε μόλις ολοκληρωθεί η κούρσα των 400μ στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ και ο 25χρονος αθλητής δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του που μπόρεσε να κατεβάσει κατά περίπου ένα δευτερόλεπτο τον χρόνο του, πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ.

Ένα ρεκόρ που τού επιτρέπει όχι απλώς να χαμογελά πλατιά αλλά και να κάνει όνειρα που φτάνουν μέχρι τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το 2024.

Ο 25χρονος ήρθε στην Ελλάδα από το Πακιστάν το 2008 ως ασυνόδευτος ανήλικος, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Από το Πακιστάν ταξίδεψε στο Ιράν και από εκεί στην Τουρκία, απ’ όπου πέρασε με βάρκα στην Ελλάδα, με αρχικό σκοπό να συνεχίσει το ταξίδι του ως τη Σουηδία. Έχοντας κάνει ήδη δύο αποτυχημένες απόπειρες, τού δόθηκε σε κάποια στιγμή η δυνατότητα να ασχοληθεί με τον στίβο, ο οποίος, όπως λέει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι και ο λόγος που τον κράτησε έως σήμερα εδώ.

Από το 2010 έως το 2014 στεγάστηκε στον ξενώνα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, στη Μακρινίτσα του Βόλου, κι αμέσως μετά διέμεινε επί έναν χρόνο στα κοινωνικά διαμερίσματα αιτούντων και δικαιούχων διεθνούς προστασίας 18-25 ετών της ίδιας οργάνωσης, στον Βόλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!