Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ο εφιάλτης της νυχτερίδας – Από Κίνα, Φιλιππίνες ή Ινδία θα ξεκινήσει η νέα πανδημία
[Ελεύθερος Τύπος]: Ο εφιάλτης της νυχτερίδας – Από Κίνα, Φιλιππίνες ή Ινδία θα ξεκινήσει η νέα πανδημία

[Ελεύθερος Τύπος]: Ο εφιάλτης της νυχτερίδας – Από Κίνα, Φιλιππίνες ή Ινδία θα ξεκινήσει η νέα πανδημία

ΑΛΙΚΗ ΚΟΤΖΙΑ

Μεγάλο τμήμα της επιστημονικής κοινότητας αναζητεί νέες θεραπείες για τον φοβερό κορονοϊό και μελετά το μέγεθος της ανοσίας από τα εμβόλια, ωστόσο υπάρχουν και ορισμένοι ειδικοί που εντάσσονται στους «κυνηγούς ιών» και μελετούν πότε και πού θα ξεσπάσει η επόμενη πανδημία.

Τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα η επιστημονική έρευνα τείνουν στη θεωρία ότι ο κορονοϊός μεταλλάχθηκε σε κάποιο ζωικό ξενιστή πριν περάσει στον άνθρωπο – αν και συνεχίζονται οι έρευνες για την πιθανότητα να έχει ξεφύγει κατά λάθος από κινεζικό εργαστήριο.

Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Nature Food», παρατίθενται στοιχεία από περιοχές όπου ζουν ορισμένα είδη νυχτερίδων, συνδυάζονται με άλλους παράγοντες και πιθανολογείται σε ποιο σημείο του πλανήτη θα ξεσπάσει η επόμενη καταστροφική πανδημία.

Ο χάρτης με τις περιοχές που χαρακτηρίζονται «hotspots» της ανάπτυξης μεταλλάξεων σε ιούς από ξενιστές, ώστε να μεταδίδονται με ευκολία στον άνθρωπο, είναι η Κίνα, οι Φιλιππίνες, η Βόρεια και Δυτική Ινδία, η Βορειοδυτική Ευρώπη και η Βρετανία.

Στο μικροσκόπιο της έρευνας για την πανδημία τέθηκε ένα συγκεκριμένο είδος νυχτερίδων, στις οποίες εδώ και χρόνια έχουν ανιχνευθεί κορονοϊοί. Η Νότια Κίνα ήταν η πρώτη «κόκκινη» περιοχή του κόσμου όπου θα μπορούσε να ξεφύγει και πάλι ένας επικίνδυνος κορονοϊός και να περάσει στον άνθρωπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!