Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Έχω διαβήτη. Μπορώ να νηστέψω τη Σαρακοστή;
[Ελεύθερος Τύπος]: Έχω διαβήτη. Μπορώ να νηστέψω τη Σαρακοστή;

[Ελεύθερος Τύπος]: Έχω διαβήτη. Μπορώ να νηστέψω τη Σαρακοστή;

Οι «θεραπευτικές» ιδιότητες της νηστείας της Σαρακοστής αγγίζουν και τους διαβητικούς, αρκεί να δοθεί προσοχή σε θερμίδες, άμυλο και υδατάνθρακες

Αν υπάρχει μια καλή ευκαιρία για τους διαβητικούς ασθενείς να «διορθώσουν» κάποια διατροφικά ατοπήματά τους – ιδίως αυτά που σημειώθηκαν κατά τη φάση της αυστηρής καραντίνας – είναι ακριβώς τώρα! Η θρησκευτική νηστεία της Σαρακοστής (αλλά όχι με υπερβολές) αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για αποτοξίνωση του οργανισμού και αποκατάσταση σοβαρών παθολογικών προβλημάτων που προκύπτουν από τον Διαβήτη- και όχι μόνο – τα οποία έχουν διογκωθεί το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας, αλλά και γενικότερα τα τελευταία χρόνια λόγω της εγκατάλειψης της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής και της υπερκατανάλωσης κρέατος.

Ευκαιρία να ρυθμίσετε βάρος και σάκχαρο

Όλο και περισσότερες μελέτες τα τελευταία χρόνια έρχονται να υποστηρίξουν τις ευεργετικές επιπτώσεις αυτού του διαφορετικού τρόπου διατροφής στην υγεία των διαβητικών ασθενών (αρκεί να μην γίνεται υπερκατανάλωση υδατανθράκων και αμυλούχων τροφών), αλλά και γενικότερα όλων μας. Δικαιολογημένα, λοιπόν, όλο και περισσότερα άτομα, από όλες τις ηλικίες, αποφασίζουν να ακολουθήσουν ένα 50ήμερο πρόγραμμα νηστείας, όπως ακριβώς το καθορίζουν οι συστάσεις της ορθόδοξης εκκλησίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Σαρακοστή αποτελεί περίοδο που ακόμα και καταστήματα έτοιμων γευμάτων και φαστ φουντ παράγουν ειδικά μενού και τρόφιμα για να καλύψουν τις ανάγκες των νεότερων κυρίως καταναλωτών που νηστεύουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!