Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Η Ε.Ε. περιμένει στη γωνία… την Τουρκία με κυρώσεις
[Ελεύθερος Τύπος]: Η Ε.Ε. περιμένει στη γωνία… την Τουρκία με κυρώσεις

[Ελεύθερος Τύπος]: Η Ε.Ε. περιμένει στη γωνία… την Τουρκία με κυρώσεις

Βρυξέλλες, ανταπόκριση ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Tην ευρωπαϊκή θέση ότι η αναθέρμανση των σχέσεων της Ε.Ε. με την Τουρκία, μέσω της προώθησης μιας θετικής ατζέντας, περνάει μέσα από τη μόνιμη αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Mεσόγειο, αναμένεται να επαναλάβουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη διάρκεια της διήμερης Συνόδου Κορυφής, που ξεκίνησε χθες στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, οι «27», υπενθυμίζοντας την προηγούμενη δήλωσή τους (25 Μαρτίου), στην ουσία θα προειδοποιήσουν την Τουρκία ότι σε περίπτωση πισωγυρίσματος και επανάληψης της έντασης και των προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, οι κυρώσεις της Ε.Ε. θα επανέλθουν προς συζήτηση.

Οι παραπάνω διατυπώσεις, που ανταποκρίνονται πλήρως στις ελληνικές επιδιώξεις, περιλαμβάνονται στο σχέδιο συμπερασμάτων που αναμένεται να υιοθετηθεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Οπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Τουρκία θα πρέπει να επιδείξει συνέπεια και συνέχεια στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο και να αποφύγει ενέργειες που θα προκαλούσαν πισωγύρισμα τόσο στις ελληνοτουρκικές όσο και στις ευρωτουρκικές σχέσεις. Για τη θετική ατζέντα ανέφερε ότι η βελτίωση των σχέσεων Ε.Ε.-Τουρκίας πρέπει να γίνει με σταδιακό αλλά και αναστρέψιμο τρόπο σε περίπτωση που η Τουρκία επανέλθει σε προκλητική συμπεριφορά.

Ειδικότερα, το σχέδιο των συμπερασμάτων χαιρετίζει την αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας ότι πρέπει να διατηρηθεί σύμφωνα με τη δήλωση των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης Μαρτίου 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!